Odessa DailyМненияПорошенко и другие проблемы Украины

Александр Гумиров: Не о вере, а о грязной политике

Odessa Daily

17 декабря 2018 в 14:47
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

А тепер не про віру, а про брудну політику. Я поза релігією - я юрист, от і бачу все, що відбувається, як юрист. І в мене є питання.

Александр Гумиров: Не о вере, а о грязной политике

Шановні віряни, які радіють томосу, а чи розумієте ви, що власником будівель церков є не ви, а конкретна юридична особа - УПЦ, до назви якої в просторіччі додають МП? Яким чином ви збираєтеся переводити храми, що відвідуєте, до власності "єдиної помісної церкви"? В законний спосіб чи силою?

Я запитую не просто так. УПЦ МП, яка щиро приймає участь у цьому інспірованому зговором кремля та банкової спектаклі, готувалася до сценарію з томосом заздалегідь - вносила зміни до статуту і реєстрів. Наразі, храми належать не релігійним громадам, а УПЦ МП. І питання відчуження цієї нерухомості в компетенції вищого керівного органу УПЦ МП, а не вірян.

Ви розумієте, що мета всього, що відбувається, це не віра, а влада? Порошенко забезпечує собі владу, розпалюючи (в зговорі з кремлем) ворожнечу, як привід для "священої" війни.

Навіщо війна і йому, і кремлю, і жадібливим попам, цілком зрозуміло. А навіщо вона вам? Що ви робитимете, коли двері храмів для вас УПЦ МП закриє? А це буде - не сумнівайтесь. Бо це є наступний акт сценарію. Влада потребує крові, бо і путін, і порошенко - узурпатори з маніакальною жагою влади. І їм начхати на вашу віру і вашого Бога.

Чому, якщо мета дійсно віра, не створити помісну церкву "з чистого аркушу" і не надати кожному вірянину право обирати? Чи не так, насправді, виглядає "право на свободу віросповідання"? Вашому Богові дійсно потрібна кров, на яку попи з обох сторін залюбки підуть?

П. С. Все більше бачу, що таки масштабна війна наближається. І привід буде - "священий", щоб всілякі там ООН і НАТО мовчали. А рушійною силою є пустоголові телеглядачі.

І не кажіть потім, дивлячись на палаючі будинки і агонію в крові, що вас не попереджали. Ввімкніть, нарешті, мозок.

Источник: www.facebook.com

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100