Odessa DailyМненияПорошенко и другие проблемы Украины

Ольга Квасницкая: Открытое обращение депутата Одесского городского совета к Президенту Украины

Odessa Daily

1 марта 2019 в 16:20
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

Петро Порошенко Arsen Avakov Юрій Луценко Євген Нищук Геннадій Зубко Відкрите звернення депутатки Одеської міської ради Квасніцької О.О.

Ольга Квасницкая: Открытое обращение депутата Одесского городского совета к Президенту Украины

Шановний пане Президенте!

Коли ми цитуємо Конституцію України в межах повноважень Президента України, то неодмінно згадуємо про головне: «Президент України є гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина».

Основними маркерами сучасних демократій якраз і є дотримання прав і свобод громадян. Всіх. На всій території. Без виключень.

Феодальні стосунки в історії новітньої України ми вже переживали. І вони в тому числі призвели до Майдану – коли люди не стали більше терпіти знущання можновладців.

Громада Одеси неодноразово зверталась до вас, як до гаранта прав і свобод громадян, з приводу тотального ігнорування місцевим самоуправлінням базових прав жителів Одеси. Місцеві органи самоврядування перетворилися в нашому місті на локальний закритий бізнес. Цей «бізнес» має на меті власне збагачення через привласнення комунального майна і об’єктів національного значення.

Через все це Одеса знову опинилась в тенетах криміналітету. Одеса знову на порядку денному національних медіа. Одесу знову не чує центральна влада. Одеса знову ігнорується органами прокуратури і поліції.

Міський голова Геннадій Труханов має кримінальні справи, які зараз слухаються в місцевому суді. Справи стосуються оборудок з майном територіальної громади. Медіа пишуть про те, що щоденно в суді розглядають по 6 томів справи задля того, щоб справа Труханова не була передана до новостворюваного Антикорупційного суду.

Отже, перелік кричущого самоуправства міського голови Труханова і його бізнес-партнерів:

1. Сумнозвісна незаконна забудова в Одесі за адресою: Приморський район, Гагарінське плато, 5. Бізнес-партнер Труханова – Володимир Галантерник (якого журнал Фокус назвав «негласным смотрящим» по місту і опублікував великий матеріал під назвою «Одессы папа» (https://magazine.nv.ua/…/3186-journal-no-24/odessy-papa.html) зухвало ігнорує всі дозволи і законний порядок. ПП «Дофін» забудовує цю ділянку біля моря ЛИШЕ за одним документом: «Повідомлення про початок підготовчих робіт» за № ОД 010182432526. Більше того, ПП «Дофін» для цієї незаконної забудови незаконно знищив більше 200 штук зелених насаджень. Серед них реліктові і рідкісні породи дерев - блакитні ялини, багаторічні дуби та інші унікальні дерева та рослини. Місцеві мешканці тривалий час не дозволяли проводити незаконну забудову, перекривали дорогу, проводили мітинги – всілякими доступними і законними методами відстоювала свої права. Але в оборудку місцевої мафії активно втрутилась поліція. Голова обласної поліції пан Головін дав незаконну вказівку і будівельна техніка пройшла на майданчик у супроводі поліцейського конвою і під його охороною. Поліція прикриває махінації і незаконні дії місцевої влади. Одеські активісти їздили в ДАБІ України, зустрічались з керівником паном Кудрявцем. Той запевнив, що Дозволу на проведення будівельних робіт немає і його структура обов’язково у всьому розбереться і в жодному разі не допустить незаконної забудови. НЕ ЗМІНИЛОСЬ НІЧОГО! Роботи успішно проводяться далі! Громада втрачає громадські місця, де мають бути парки, дитячі садки, школи та ін. Більше того, неодноразово відбувалися криваві сутички між мешканцями та «тітушками», в тому числі і з використанням Муніципальної варти, позазаконної структури, створеної мером Трухановим та його васалами. Подібні сутички призвели до термінових відвідин Одеси Міністром МВС Арсеном Аваковим і Генеральним прокурором України Юрієм Луценком. Вони обидва публічно пообіцяли зупинити всі незаконні забудови в місті Одеса. Зрозуміло, нічого і ніхто не зупинив. Питання: Аваков і Луценко в одній злочинній схемі з Трухановим чи Труханов має такий вплив і владу, що ні міністр, ні генпрокурор йому не указ?

2. Незаконна забудова узбережжя, де зводиться, без дозволів, готель. Незаконність побудови готелю визнав навіть ДАБІ, відмінивши свій Дозвіл. Але соратник Труханова і депутат міської ради від партії Труханова «Доверяй делам» пан Кисловський може ігнорувати органи центральної влади і робите все на власний розсуд. Незаконне будівництво готелю на березі моря не зупинилось навіть тоді, коли там, в котловані, загинув будівельник. Компанія не лише незаконно забудовує місто, але і нехтує правилами безпеки при виконанні будівельних робіт. Не дивлячись ні на що, станом на зараз, каркас нового готелю біля самого берега майже добудований. Пани, державні службовці високого рангу, Аваков і Луценко, гучно і рішуче обіцяли і це незаконне будівництво зупинити. І, звісно ж, палець об палець не вдарили, щоб виконати не просто свої обіцянки, а припините нехтування законом.

3. Нахабна та цинічна забудова «Літнього театру» в самому серці Одеси (вул. Преображенська, 24) підняла на протести величезну кількість мешканців міста, поза їх партійною чи ідеологічної позиціями. Є теми, які торкають і хвилюють одеситів з різними, часто діаметральними поглядами. Труханов і його команда віддали в приватні і загребущі руки все того ж пана Галантерника 0,3916 га під забудову Адміністративної будівлі з допоміжними торгівельними приміщеннями. В Міському саду «господар міста» Галантерник вирішив побудувати ТРЦ. Труханов йому віддав територію для комерціалізації, незважаючи на те, що ця територія є пам’яткою садово-паркового мистецтва, культурним простором, місцем для відпочинку, проведення зустрічей з друзями, організації масових мистецьких заходів і так далі. До сьогодні громада міста протистоїть цій незаконній забудові. Київ і державна влада – МОВЧАТЬ. Містобудівні умови та обмеження не скасовані, дозвіл на проведення будівельних робіт в Центральному історичному ареалі, не скасований. Результати з позапланових перевірок відсутні!

4. 19 вересня 2018 року, рішенням Одеської міської ради «Про надання дозволу юридичним особам на розробку землеустрою щодо відведення земельних ділянок» в черговий раз громада втратила цінні рекреаційні землі, землі курортно-санаторного призначення та землі, де знаходяться стратегічні об’єкти для обороноздатності міста. На зазначеній ділянці - а це санаторій «Молдова» (вулиця Посмітного, 2, 2а, 2б, 2в, 2г, 2д, 2е, 2ж, 2к), розташовано 14 будівель, загальною площею 17 191,5 кв.м. та 1 захисна споруда цивільного захисту – сховище, загальною площею 500,4 кв. м. Власник будівель, відповідно до державного реєстру речових прав на нерухоме майно, ТОВ «МАКСТГРУП». Тобто, в приватні руки фактично передана захисна споруда, яка відноситься до стратегічно важливих об’єктів державного значення (акт комплексної перевірки захисної споруди цивільного значення сховища №56950 від 25.03.2015 р.) - окремо розташоване, укомплектоване, вбудоване підземне бомбосховище 2 класу. Відповідно до інформації ВПБ УДН та ГУ ДСНС в Одеській області, сховище обладнано працюючим дизельним генератором, фільтро-вентиляційною установкою, захисно-герметичними брамами, електрикою та каналізаційною системою. Відповідно до відомостей ДСНС форма власності сховища – державна (на державному підприємстві). А згідно з приписами Цивільного Кодексу України, Кодексу цивільного захисту України, Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» - захисні споруди не можуть бути приватизовані. Органи місцевого самоврядування, приймаючи рішення щодо розробки проекту землеустрою, повинні були виключити площу бомбосховища з заявленої ділянки та визначити правовий режим її використання. І це ще не все. Органами прокуратури Республіки Молдова розпочате слідство по факту шахрайства, пов’язаного з правом власності на нерухомі об’єкти санаторія «Молдови». Тобто, ми маємо ще і міжнародний скандал з майном іноземної країни (лист Консула Республіки Молдови в Одесі Серджиу Шептелич від 13.09.2018 р. № UKR/1/474).

5. Рішенням Одеської міської ради «Про надання дозволу юридичним особам на розробку землеустрою щодо відведення земельних ділянок» від 19.09.2018 р., прийнято рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 4,000 га, за адресою: Одеса, вул. Бернардацці (колишня вул. Красних зорь), 4/6. Забудовник - ТОВ «БудлайфІнвест». Мова йде про землі в курортній зоні. Це - проектна водоохоронна зона Чорного моря в районі 9 станції Великого Фонтану. Рішення було прийнято, незважаючи на кримінальні та судові провадження та арешти на нерухомі об’єкти, що розташовані за цією адресою. Навіть, незважаючи на те, що разом з головою Одеської ОДА Максимом Степановим ведеться робота щодо внесення до Державного реєстру пам'яток культурного спадку - комплексу ансамблю визначного місця: Храма Воскресіння Господня, каплиці, трапезної та територію цвинтаря при Воскресенському скиті Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря за тією ж адресою. Облікова документація була розглянута на засідання Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини Одеської області і прийнято рішення про занесення щойно виявленого об'єкта культурної спадщини до Переліку об'єктів культурної спадщини Одеської області. В свою чергу ПрАТ “Укрпрофоздоровниця” листом від 12 вересня 2018 року (вихідний № 04-10/1105) просило Одеського міського голову Труханова Г.Л. не виносити на сесію Одеської міської ради 19 вересня 2018 року рішення про надання дозволу Товариству з обмеженою відповідальністю “Будлайф інвест” (код 41774699) на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 4,000 га, за адресою: Одеська область, м. Одеса, вул. Бернардацці (колишня вул. Красних зорь) б. 4/6 , у зв’язку з рейдерським захопленням об’єктів нерухомого майна ПрАТ “Укрпрофоздоровниця” та судовими справами. Чи треба говорити, що ніхто і нікого не послухав?

Всі ці нахабні і незаконні оборудки Труханова і компанії свідчать про одне – міський голова отримав карт-бланш від вищих посадовців країни, став недоторканим і безкарним. В Одесі ширяться чутки про те, що посадовці із Вашої адміністрації, пане Президенте, ведуть кулуарні перемовини з Трухановим щодо фальсифікації результатів президентських виборах на вашу користь. Оскільки саме високопосадовці, які добре поінформовані про незаконні махінації очільника міста, роблять все, щоб зберегти його на посаді. Начебто, взамін його лояльності на президентських виборах.

Одеса вимагає припинити розкрадання майна громади. Одеса вимагає, щоб судово-правова система була справедливою до всіх, а не до окремих одеських небожителів. Одеса вимагає, щоб злочинці були покарані по заслугам. Одеса вимагає, що органи державної влади почали цікавитися життям громадян Одеси. Одеса вимагає, щоб гарант Конституції терміново став на захист прав і свобод всіх громадян.

Пане Президенте, у вас ще є час виконати свій конституційний обов’язок і захистити права територіальної громади Одеси.

З повагою, 
депутатка Одеської міської ради Ольга Квасніцька

Источник: www.facebook.com

Метки: Одесса; труханов; незаконная застройка; одесское побережье

Odessa Daily


Новости по теме

18.05.16 в 14:08 Труханов обратился к правительству с просьбой провести Евровидение-2017 в Одессе

09.04.16 в 08:59 Гурвиц: Труханов за день получил в консульстве РФ справку о том, что он не гражданин России

02.11.15 в 10:37 Одесса по-новому: кто получил власть в городе

29.10.15 в 12:56 В Одессе Саакашвили и Боровик создали комитет против Труханова

29.10.15 в 08:28 Суд в Одессе отклонил ходатайство Боровика о запрете Труханову называться мэром – СМИ

28.10.15 в 15:42 Избран повторно: Геннадий Труханов во второй раз стал мэром Одессы

28.10.15 в 07:51 В Одессе полиция задержала двух кандидатов в депутаты горсовета от партии Труханова – СМИ

27.10.15 в 06:26 В Одессе Труханов набирает больше 50% голосов - ОПОРА

26.10.15 в 13:15 Параллельный подсчет, 77% участков: в горсовет проходит четыре партии, Труханов побеждает в первом туре

26.10.15 в 09:40 Обработано 25% бюллетеней: Труханов сохраняет уверенное лидерство

Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100