Odessa DailyМненияПорошенко и другие проблемы Украины

Ярослав Берендаков: Пороховая бочка под боком у одесситов и южненцов

Odessa Daily

5 ноября 2018 в 14:49
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

Когда произошла беда в детском лагере "Виктория", люди ужаснулись. Конечно, сильное воздействие на психику людей имел тот факт, что погибли маленькие девочки.

Ярослав Берендаков: Пороховая бочка под боком у одесситов и южненцов

Тогда все сразу, да и сейчас, несмотря на версию про кипятильник, понимают и понимали, что первопричиной являлась коррупция. Распил бюджетных денег, некачественная пропитка дерева и т.д.

А я считаю, что главная причина - это наша всеобщая безответственность и коллективное равнодушие. Эта власть (городская и государственная) не пришла вследствие переворота - ее избрали сотни тысяч одесситов. Напомню на всякий случай.

Объясню. Я написал, что на единственной городской свалке "Дальницкие карьеры" - напрочь отсутствует противопожарная инфраструктура. Вот материал: В ГСЧС рассказали о нарушениях пожарной безопасности на городской свалке «Дальницкие карьеры» https://izbirkom.org.ua/…/v-gschs-rasskazali-o-narusheniia…/

Потом вышел материал под названием: "Техногенная бомба: на Одесской ТЭЦ выявлено 115 нарушений правил пожарной безопасности" https://izbirkom.org.ua/…/tekhnogennaia-bomba-na-odesskoi-…/

И Одесская ТЭЦ пробила дно по количеству нарушений пожарной безопасности.

То есть мы имеем уже два крупных стратегических объекта в Одесской области, которые несут для нас всех огромную опасность. И что? Кто-то хоть что-то сделал? Написал жалобу? Или может собрался митинг? Шествие какое-то? Кто-то из коллег-журналистов подхватил эту тематику? Нет, увы, всем глубоко пофиг.

Ну точно также всем пофиг было, когда проводили тендер на строительство корпусов детлага "Виктория". И родители, зная, как у нас все воруется, не задумались, что этот объект в условиях нашей страны несет повышенную опасность. Не подняли скандал, когда дети жаловались, что в ванной бьет током. Не проверили, работает ли пожарная сигнализация.

А тут я пишу открыто - ОДЕССКАЯ ТЭЦ И ДАЛЬНИЦКИЕ КАРЬЕРЫ - это СОТНИ "ВИКТОРИЙ" В ОДНОМ МЕСТЕ. Такого треша, как творится на эти объектах, в "Викторий" даже и близко не было. Реакции от общества - ноль.

Но это не все. Есть еще в нашей области Одесский припортовый завод. Конечно, тут и Советы "загнали", построив такой объект недалеко от густонаселенной Одессы. Однако стоит отметить, что у нас - в современной Украине - с пониманием безопасности еще хуже.

Ниже прилагаю список нарушений пожарной безопасности из официального ответа от Государственной службы по чрезвычайным ситуация на Припортовом заводе.

Как видим, тут царит такая же халатность, как и на других техногенных объектах Одесской области.

Тем временем главной проблемой в государстве провозгласили - МОВУ И РЕЛИГИЮ.

Лично я, видя и понимая уровень коррупции во всей красе по роду занятия, опасаюсь за наше будущее. Ведь бесконечно долго использовать советское оборудование или уповать на Бога, мягко говоря, трудно.

У нас осталось не так много времени, чтобы собрать мозги в кучу и начинать быть гражданами, а не рабами.

Ответ из ГСЧС:

ПАТ «Одеський припортовий завод»:

- Приміщення не дообладнані автоматичною пожежною сигналізацією. 
- В конструкції вікон в об’ємі сходової клітини у зовнішніх стін будівлі площа світлових прорізів (фрамуг) що відчиняються, менше як 1,2 м2. 
- Допускається використання не сертифікованої продукції протипожежного призначення у складі автоматичної пожежної сигналізації.
- Відсутня на кожній засувці і пожежному насосі-підвищувачі інформація про їх призначення.
- Приміщення дизель-генераторної не обладнано системами протипожежного захисту. 
- Допускається здійснення технічного обслуговування наявної системи охоронно-пожежної сигналізації (DSC), на прилади та обладнання якої відсутні сертифікати відповідності продукції протипожежного призначення, ліцензованою організацією.
- Допускається експлуатація автоматичної пожежної сигналізації без сертифікату відповідності продукції протипожежного призначення.
- Не обладнано системою оповіщення про пожежу та управлінням евакуації людей 
1-го типу.
- Не обладнано системою оповіщення про пожежу та управлінням евакуації людей.
- Не надані сертифікати щодо горючості матеріалу яким утеплена адміністративна будівля.
- Не обладнано системою оповіщення про пожежу та управлінням евакуації людей.
- Простір за підвісною стелею на 2-му поверсі не обладнано системою протипожежного захисту.
- Місця проходження кабелів в стінах не зашпаровані негорючим матеріалом. 
- До зварювальних та інших вогневих робіт допускаються особи, які не пройшли у встановленому порядку щорічної перевірки знань з одержанням спеціального посвідчення.
- Не надані сертифікати щодо горючості матеріалу яким утеплена адміністративна будівля.
- ПК № 5 під час використання зменшує нормовану ширину евакуаційного виходу та не виключає різке заломлення рукава у місці його приєднання під час здійснення пожежогасіння.
- Не проведена перевірка зовнішньої установки від прямих попадань блискавки.
- Не визначена категорія приміщення слюсарної майстерні щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки згідно з вимогами НАПБ Б.03.002-2007 «Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони за «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01) із позначенням на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
- Електрощити, групові електрощитки не захищені автономними системами пожежогасіння. 
- Не позначені евакуаційні виходи світловими покажчиками з написом "Вихід" білого кольору на зеленому фоні, підключеними до джерела живлення евакуаційного (аварійного) освітлення, або такими, що переключаються на нього автоматично у разі зникнення живлення на їх основних джерелах живлення.
- Електрощити, групові електрощитки не захищені автономними системами пожежогасіння. 
- Не представлені сертифікати відповідності на протипожежні двері встановлені в пожежонебезпечних господарських та технічних приміщеннях відповідності з вимогами п.4.13 та 4.14 ДБН В.1.1-7-2002, п.9.3.6. ДБН В.2.2-9-2009
- Не відокремлено сертифікованими протипожежними дверима приміщення електрощитової від приміщення газової котельні із нормованою межею вогнестійкості у відповідності з вимогами п.4.13 та 4.14 ДБН В.1.1-7-2002, п.9.3.6. ДБН В.2.2-9-2009. 
- Не визначена категорія приміщення холодильної установки щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки згідно з вимогами НАПБ Б.03.002-2007 «Норми визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою», а також клас зони за «Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок» (далі - НПАОП 40.1-1.32-01) із позначенням на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.
- Не проведено фарбування зовнішніх пожежних сходів.
- В паспорті на пристрій блискавкозахисту к. 165 відсутні записи про результати огляду заземлювачів з вибірковим скопуванням ділянок. 
- Електроремонтну майстерню по перемотці електродвигунів обладнати автоматичною пожежною сигналізацією.
- Простір за підвісною стелею не обладнано системою протипожежного захисту.
- Для гасіння пожеж при згоранні жиру в зонах над кухонним обладнанням (плити, сковороди) встановити модульні системи локального пожежогасіння.
- Організація, яка проводить навчання з питань пожежної безпеки керівного складу підприємства, начальників підрозділів та головних спеціалістів не надала затвердженої ДСНС України програми навчання з питань пожежної безпеки та проводить навчання виключно з питань охорони праці про що свідчать відповідні посвідчення. Форма і зміст посвідчень не відповідає встановленого зразку згідно додатку 3 до наказу МВС від 11.09.2014 року № 935.
- Організація, яка проводить навчання працівників, зайнятих на роботах з підвищеною пожежною небезпекою, не надала програму яка відповідає вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях» 
- Особи, що залучаються підприємством, до проведення інструктажів, навчання і перевірки знань з питань пожежної безпеки, не пройшли спеціальну підготовку на територіальних курсах, у навчально-методичних центрах цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.
- Не представлена 100% експлуатаційно-технічна документація на пристрої захисту території, будівель та споруд від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів.
- Електрощити, групові електрощити незахищені автономними системами пожежогасіння.
- Не відкориговані річні норми накопичення засобів радіаційного та хімічного захисту.

Источник: www.facebook.com

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100