Odessa DailyМненияПорошенко и другие проблемы Украины

Volodymyr Boiko: Доля Марі Йованович та Порошенко

Odessa Daily

6 мая 2019 в 15:31
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

Шекспірівські пристрасті буяють у Державному департаменті Сполучених Штатів з приводу подальшої долі посла США в Україні Марі Йованович.

Volodymyr Boiko: Доля Марі Йованович та Порошенко

Президент Дональд Трамп неодноразово висловлював своє невдоволення дипломатом, а його син навіть поширив у Twitter публікацію з різкими оцінками Йованович та, фактично, вимогою відкликати її з Києва. Більш того, з 15 квітня 2019 року в Києві працює група американських слідчих, які розслідують обставини втручання директора НАБУ Артема Ситника, представника ФБР Карен Грінавей, заступника посла Джорджа Кента та інших співробітників Держдепу у вибори президента США в 2016 році (Йованович хоча й приступила до виконання обов’язків посла вже після того, як Ситник на вимогу Грінавей опублікував «чорну бухгалтерію Партію Регіонів» з метою скомпрометувати керівника виборчого штабу Трампа Пола Манафорта, не могла не знати, чим займався директор НАБУ, однак не доповіла про це у Вашингтон).

Останньою краплею стала інформація, яку в лютому 2019 року адвокату Трампа Рудольфу Джуліані повідомив Петро Порошенко – мовляв, Марі Йованович зверхньо відгукувалась про чинного президента США й радила українському керівництву не звертати на Трампа увагу, оскільки все однаково на нього очікує процедура імпічменту.

Як повідомляють заокеанські джерела, звільнення Йованович, на якому наполягає Трамп, стало головним болем для Держсекретаря Майка Помпео – виявилось, що посол США в Україні є не просто відкритою лесбійкою, але активісткою ЛГБТ руху й, начебто, навіть очолює якусь громадську організацію відповідного профілю. Тому звільнення Йованович з дипломатичної служби без «залізобетонних» доказів вчинення нею істотного проступку може бути розцінено як переслідування за ознакою сексуальної орієнтації, а цього американське суспільство категорично не сприйме. Тож залишається чекати на підсумки розслідування.

=======
Як завжди, нагадую: не забувайте приєднуватись до мого Телеграм-каналу t.me/volodymyrboyko

Источник: www.facebook.com

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100