Odessa DailyМненияПорошенко и другие проблемы Украины

Алексей Черный: Моя суб’єктивна думка (О событиях в Азовском море)

Odessa Daily

26 ноября 2018 в 13:15
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

Чи очікував Президент, що законні дії наших військових кораблів в наших водах можуть викликати ескалацію конфлікту, бо росіяни є неадекватами? Так (принаймні я сподіваюся, що в ЗСУ думають на два кроки вперед).

Алексей Черный: Моя суб’єктивна думка (О событиях в Азовском море)

Чи розумів Президент, що ескалація військового конфлікту призведе до підвищення його рейтингу як головнокомандувача, і єдиного кандидата, слоган якого «Віра, Мова, Армія». Так (сподіваюся у нас розумний Президент). Чи призведуть вчорашні події до чергових санкцій для економіки Росії, втрати від яких будуть на порядок більшими ніж вартість трьох кораблів? Так (принаймні я сподіваюся що вчорашні події широко висвітлювалися в західних ЗМІ, і просто бути «стурбованими» - не варіант).
Тобто вчорашній день був вигідний і Україні і Президенту. Чи варто було відправляти кораблі? Думаю – так. 
Тепер щодо дня сьогоднішнього: 
Чи варто було після загострення оголошувати воєнний стан? Ні, бо це не військова операція, а акт що дозволяє тимчасово обмежити права громадян для легкої мобілізації. Чи вірю я що буде хоч якась мобілізація? Ні (бо навіть наявні з 2014 року механізми не використовувалися). Чи зашкодить воєнний стан економіці України внаслідок переляку громадян і інвесторів? Так. Чи міг Президент не робити цього кроку? Так. І це була б його політична смерть. Бо наші виборці цього б не зрозуміли. Їм треба якась діяльність. Воєнний стан для них звучить як «Військова операція». Вони хочуть дати відсіч Росії. Не маючи такої змоги Президент робить те що може, щоб сподобатись виборцям. Чи розуміють це депутати ВР? Так. Чи будуть вони голосувати за «воєнний стан»? Однозначно (бо ніхто не захоче бути звинувачений у відсутності патріотизму).
Тобто, на мою думку, воєнний стан більш вигідний Президенту ніж Україні. 
Хто винний у тому, що все відбувається так, як відбувається? Виборці, які не хочуть думати.

P.S. Чи бачу я якусь користь від «Воєнного стану». Так, це додатковий привід для іноземних ЗМІ, щоб активізувати іноземних політиків. В наших я не вірю. Вибачте.

Источник: www.facebook.com

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100