Odessa DailyНовости

Батальон «Донбасс» отбил танковую атаку на Иловайск

Odessa Daily

21 августа 2014 в 07:32

Батальоны «Днепр» и «Азов» располагаются за пределами Иловайска. В течение дня ими были предприняты попытки зайти в город, но они не имели успеха. Батальон «Донбасс» отбил атаку 6 танков пророссийских боевиков

Батальон «Донбасс» отбил танковую атаку на Иловайск

Об этом в четверг утром сообщает пресс-служба батальона «Донбасс» в социальной сети Facebook, передает агентство УНН.

На данный момент под контролем сил АТО находится 2/3 города Иловайск. Оставшуюся треть держит незаконное вооруженное формирование ДНР «Оплот».

Бойцы «Донбасса» отбили попытку группы боевиков «Восток» войти в Иловайск с севера, с подкреплением в виде 6 танков.

«В ходе двухчасового боя два танка террористов было уничтожено, два подняли белый флаг, два танка брошены», – отметили в сообщении.

Кроме того, благодаря успешной работе батальона «Донбасс» и артдивизиона Вооруженных сил Украины было уничтожено половина личного состава противника.

На западной окраине города, под деревней Гробовская, боевики устроили засаду.

«Потеряв свой танк и БМП они захватили автобус с ранеными бойцами «Донбасса». Двое раненых погибло. Других удалось отбить», – сообщили в пресс-службе батальона.

На восточной окраине Иловайска в результате ожесточенного боя с боевиками «Оплота» бойцы «Донбасса» уничтожили двадцать террористов и три миномета.

«Кроме того украинские военные отрезали поставки оружия и боеприпасов со стороны Донецка; уничтожили «КамАЗ» и БМП террористов; в результате взрыва боекомплекта тела боевиков эффектно взлетели в воздух. Также захвачено большое количество оружия и снаряжения», – подчеркнули в батальоне.

Отмечается, что в результате боев в батальоне потеряли 7 человек убитыми. Армия Украины тоже отмечает семерых погибших:

"Прес-служба батальйону "Донбас" інформує

За останніми новинами з фронту. Станом на зараз у місті Іловайськ знаходиться виключно батальйон "Донбас" і Збройні сили України.
Як і вранці 2/3 міста знаходиться під контролем украінських силовиків. 1/3 тримає незаконне збройне формування "Оплот".
Батальйони "Дніпро" та "Азов" знаходиться за межами Іловайська. Протягом дня ними було здійснено спроби зайти до міста, але вони не мали успіху.
Бійці "Донбасу" відбили спробу терористичного угрупування "Восток" увійти до Ідовайська з півночі, з підкріпленням (шість одиниць танків). В ході двохгодинного бою два танки терористів було знищено, два підняли білий прапор, два відійшло.
Завдяки вдалій роботі батальйону "Донбас" та артдивізіону ЗСУ було знищено половину особового складу супротивника.
На західній околиці міста, під селом Гробовське, терористи влаштували засідку. Втративши свій танк і БМП вони захопили автобус з пораненими бійцями "Донбасу".
Довоє поранених загинуло. Інших вдалося відбити.
На східній околиці Іловайська вівся запеклий бій з терористами "Оплоту". За результатами якого "Донбас" знищив двадцять терористів і три міномети.
Крім того українські військові відрізали постачання зброї та боєприпасів з боку Донецька; знищили КамАЗ та БМП терористів; в результаті вибуху боєкомплекту тіла бойовиків ефектно злетіли у повітря; також захоплено велику кількість зброї і спорядження.
В полоні знаходяться двадцять два терористи, з яких двоє громадян Чеченської республіки, п'ять кадрових російських військових у формі, два громадянина Словаччини (сербського походження).

Втрати батальйону "Донбас" за сьогодні - двоє героїв. ЗСУ - семеро. Україна втрачає кращих у війні за свою свободу. Тож молімося за них. Співчуваємо родинам та друзям. Щиро.
Усіх поранених евакуйовано.

За результами боїв за Іловайськ та попередніх операцій, "Донбас" проявив себе як досвідчена та професійна команда військових, які здатні виконати будь-яку команду, особливо за умови надання своєчасної підтримки.
Ми сподіваємося на скоріше поповнення лав батальйону.
Слава Україні! Слава її героям!
Ось такі новини".


В батальоне «Донбасс» также сообщили, что удалось захватить в плен 22 «ополченца», из которых двое граждан Чеченской республики, пять кадровых российских военных в форме, два гражданина Словакии (сербского происхождения).

Источник: amurburg.ru

Метки: Донбасс; ато; батальон донбасс; Иловайск

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100