Odessa DailyНовости

Порошенко готовит решения о замене Яремы и Муженко – Соболев

Odessa Daily

25 января 2015 в 09:02

О готовности провести кардинальные кадровые изменения Соболеву сообщили в администрации президента

Порошенко готовит решения о замене Яремы и Муженко – Соболев

Президент Украины Петр Порошенко готов уволить генерального прокурора Украины Виталия Ярему и начальника Генерального штаба Виктора Муженко, сообщил глава антикоррупционного комитета парламента Егор Соболев.

По его словам, он вместе с Семеном Семенченко в администрации президента два вечера подряд убеждали команду Петра Порошенко, что стране нужны новые люди, которые способны возглавить оборону и борьбу с коррупцией.

"Не один час пытались донести на Банковой, что стране срочно нужен генпрокурор и начальник Генштаба, которые обеспечат результат. Тем более в армии проявилась целая когорта настоящих боевых командиров. А прокуроров можно привезти из государств, где они уничтожают коррупцию. Сегодня услышали ответ, что Президент готовит кардинальные кадровые изменения на обоих фронтах", - сообщил Соболев в своем Facebook.

Егор Соболев: "Два вечора підряд провели з Семен Семенченко у Адміністрації Президента.

Переконували команду Петра Порошенка, що країні потрібні нові люди, які здатні очолити оборону та боротьбу з корупцією.

Останні бої в Донецькому аеропорту та за 29-31 блок пост на Луганщині (там ми з Семеном були) знову довели неспроможність Віктора Муженка керувати нашою армією. Ті самі помилки, про які з часів Іловайська говорять командири та пишуть військові аналітики. Бойові дії ведуться маленькими нескоординованими групками вояків, насмиканих з різних частин. При цьому велика кількість наших військ далі прикута до блок-постів, де їх як мішені з усе більшою інтенсивністю накриває Градами і ще серйознішими машинами ворог. Розвідка і центральне командування далі в паралічі. Типовий наказ від генералів Муженка в бою: "Дєржітєсь".

На внутрішньому фронті боротьба зі смертельно масштабною корупцією далі імітується. Віталій Ярема розвинув бурхливу активність лише під загрозою відставки парламентом. При цьому заочні арешти Януковича і Азарова виглядають і виглядатимуть повною показухою, доки по Києву спокійно гуляють з перервами на відвідання Парижу Єфрємов і Ко. А зухвалість міністра енергетики навіть після викриття сумнівних цін та схем імпорту вугілля та електроенергії показує, що топ-посадовці далі відчувають себе прикритими.

Не одну годину намагалися донести на Банковій, що країні НЕГАЙНО потрібні генпрокурор та начальник Генштабу, які забезпечать результат. Тим більше в армії проявилася ціла когорта справжніх бойових командирів. А прокурорів можна привезти з держав, де вони нищать корупцію.

Сьогодні почули відповідь, що Президент готує кардинальні кадрові зміни на обох фронтах.

Цей парламент підтримає. В нашому антикорупційному комітеті Ради разом Юрій Луценко з підготували закон, який дозволить конфісковувати майно в посадовців, що не здатні його пояснити. З подальшим ув'язненням. Ідею привезли запрошені Президентом грузинські прокурора часів Саакашвілі.

Без паніки, але без примирення з нинішнім колапсом держави нам треба кожному її рятувати".

Ранее 14 января антикоррупционный комитет парламента подготовил решение об отставке Яремы.

По материалам: ZN.UA

Источник: zn.ua

Метки: Порошенко; Ярема; соболев; Муженко

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100