Odessa DailyМненияПобеда Зеленского. Что дальше?

Sergiy Rachinsky: Об "особом" статусе Донбасса

Odessa Daily

3 октября 2019 в 15:20
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

Мнение известного украинского журналиста Сергея Рачинского об "особом" статусе Донбасса. Взято с его Телеграмм канала

Sergiy Rachinsky: Об особом статусе Донбасса

Я колись писав статтю про те, що у Донбаса "особливий" статус був задовго до 2013 року, просто населенню про це не говорили. Ця територія не керувалася Києвом, вона обслуговувала владу в Києві на взаємовигідних для політиків в Києві і "тамошніх" т.з. олігархів умовах.

Зараз ця територія отримає оновлений "особливий" статус офіційно, наскільки це вдасться владі. Тепер можна, хоча умови дуже змінилися. І цей новий статус буде суттєво "скромніший", ніж той, що був раніше.

Але як і тоді, ватажки Донбасу будуть надійним партнером для Києва. Тільки зараз це партнерство буде будуватися не на бюджетних коштах, яких зараз обмаль, а на новому, обіцяному Заходом, грошовому потоці - на відновлення Донбасу.

Нинішня ситуація для Києва значно вигідніша, бо тепер не потрібно підтримувати там штучно режим пост-радянського заповідника, коли люди ходили на роботу на підприємства, отримували зарплату і вболівали за "Шахтар". Грошей на це перестало вистачати ще за Януковича. Для цього, власне, і була потрібна війна. Контрольоване катастрофічне падіння рівня життя на цих територіях жодним іншим способом держава не змогла здійснити. Війна - це її природний інструмент. Їм і скористалися ті, хто під це ще і вибори виграли.

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100