Odessa DailyМненияПобеда Зеленского. Что дальше?

Сергей Рачинский: Тезисы первого дня ВР

Odessa Daily

30 августа 2019 в 12:02
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

Сергей Рачинский - медиаэксперт

Сергей Рачинский: Тезисы первого дня ВР

Поки що парламентсько-президентська виглядає, як чиста президентська. Бо тільки так і може існувати те, що називалося УРСР.

https://www.facebook.com/sergiy.rachinsky/posts/10216064396542921

Кандидат на главу СБУ: «Ми повинні забезпечувати справедливий розподіл соціальних благ»

«Для цього нам всім необхідно реформуватися.  Що я маю на увазі під реформою СБУ? Все просто. Це коли працівника СБУ зустрічає проста людина і посміхається йому у відповідь...Та більше того, коли вона хоче допомогти».

Ну що тут скажеш? Тут вже крок залишився до «гарячого серця і холодних рук», чи як там було у КДБ.

С трибуны звучит что-то такое: реформа – это когда простой человек улыбается, встретив на улице сотрудника СБУ и даже хочет ему помочь.

Блин, как это расслышать??

https://www.facebook.com/sergiy.rachinsky/posts/10216063621363542

Якщо коротко, то парламент - не місце для дискусій. Всі проблеми вже мають рішення у вигляді реформ і законів, затримка тільки за голосуванням. Більше законів! Сон розуму народжує чергове жахіття.

https://www.facebook.com/sergiy.rachinsky/posts/10216063534961382

Моніторинг депутатських смартфонів дає підстави для сумнівів відносно визначеності з тим, яка мова в Україні є насправді «державною».

https://www.facebook.com/sergiy.rachinsky/posts/10216063491640299

На наших очах в державі відбуваються процеси, які вже мали місце за часів ВФЯ. Він також отримав до рук практично зламану систему утримання держави на плаву в умовах шаленого тиску на економічну діяльність людей.

Його план був простим - взяти під контроль т.з. політичну систему. Все що він хотів, зацементувати піраміду влади, взяти її під одноособовий контроль, уникнути "базару" в парламенті, коли "казлы мешают нам жить", переписати Конституцію, роздати власність своїм. Фокус провалився.

Зараз влада не придумала нічого нового, як знову взятися за оптимізацію політичної системи. Все взяти під повний контроль, спростити рух команд у оновленій адміністративній машині, позбавити впливу "політичних" опонентів, рот має відкриватися за командою і закриватися теж. По новому розподілити держвласність.

І ось коли їхня система буде готова, вона має, на їхнє переконання, запрацювати. В першу чергу, вони очікують, що їм будуть давати значно більше грошей. А без зайвого політичного базару ці гроші знайдуть "ефективного" власника - слугу народу.

Цей шлях для ВФЯ закінчився погано. Немає підстав сподіватися зараз на інший результат, коли робиться те саме.

https://www.facebook.com/sergiy.rachinsky/posts/10216063405598148

Источник: www.facebook.com

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100