Odessa DailyМненияПобеда Зеленского. Что дальше?

Леся Иванова: Свобода слова и СН - УПД кулуари відкрили. Чекаємо 27й пункт порядку денного.

Odessa Daily

29 августа 2019 в 14:35
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

OD: Проект нового регламента ВР вызывает очень серьезные вопросы у журналистов. Есть сомнения в том, что партия СН готова к открытости ВР.

Леся Иванова: Свобода слова и СН - УПД кулуари відкрили. Чекаємо 27й пункт порядку денного.

Парламент втратив інстинкт самозбережкння.

Сьогодні депутатів ізолювали від журналістів. На першому фото - вхід в кулуари. Скільки років я працюю і скільки ходжу в раду - його ніколи не закривали. Саме в кулуарах ми роками ловили й припирали до стінки депутатів - фігурантів наших розслідувань.

Тих, хто не хотів відповідати на питання по-хорошому через запити, хамив на двінки та ігнорував повідомлення. Сьогодні вперше його перекрили. Всупереч закону. Типу наказ по удо, типу безпека, мене поствили ну я і стою, прес-служба звісно не бере трубки, ложа преси ваша - ідіть на третій поверх.

Що відбувається на третьому поверсі - ви бачите на другому фото. В ложу преси - пресу теж не пускають, бо ... бо туди загнали хор у вишиваночках і різко не стало вільного місця! А далі маленьке звірятко загортає шоколад у фольгу.

На третьому фото ви можете побачити, як нова влада уявляє собі відкритість і гласність роботи парламенту. Вона його бачить у вигляді тєлєка в коридорі.

Чому я кажу, що інстинкт самозбереження не спрацював, а був втрачений? Тому що якщо регламент роботи сьогодні справді змінять і це стане нормою, депутати будуть набагато частіше зустрічати журналістів, котрих так намагаються уникнути, не в Раді. А в менш приємних і очікуваних місцях.

Источник: www.facebook.com

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100