Odessa DailyМненияЛетний театр Горсада

‼️ВЛАДА ЗНОВУ ВІДДАЄ ЛІТНІЙ ТЕАТР ПІД ЗАБУДОВУ.

Odessa Daily

9 января 2019 в 11:22
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

Вже понад рік пройшов з того дня, коли декілька тисяч одеситів вийшли на захист Літнього Театру Міського саду від знищення і забудови. Потім була безліч суботників, різноманітних заходів, концертів, благодійних ярмарків, свят і буднів, проведених в Літньому.

‼️ВЛАДА ЗНОВУ ВІДДАЄ ЛІТНІЙ ТЕАТР ПІД ЗАБУДОВУ.

За цей час простір дуже змінився, очистився від майже 100 тонн сміття, отримав лавочки, урни, клумби з кущами і квітами, і навіть у такому незавершеному стані, в якому перебуває зараз, став одним з улюблених місць відпочинку багатьох одеситів. 

А головне: одесити власними силами розробили проект створення на території Літнього відкритого некомерційного паркового простору з некапітальною арт-інфраструктурою для різноманітної творчості і відпочинку одеситів та гостей міста.

‼️Але зараз знову Одеська міська рада спільно з непорядними бізнесменами активно і поки що в значній мірі потай від одеситів, здійснює другу спробу знищити Літній, а разом з ним і Міський сад. 
Мова зараз йде про так званий «проект Літнього Театру», запропонований Дмитром Шпінарьовим. Прикриваючись нібито відновленням театрального простору, Шпінарьов разом з бізнесменом Германом Коганом, якому належить «Ярмарок» на Дерибасівській, намагається проштовхнути ідею забудови Літнього і суміжної частини Міського саду капітальними і тимчасовими торговельними спорудами, а також масивною сценою, яка явно не пристосована для проведення заходів в центрі міста, серед житлових будинків без відповідної звукоізоляції. Хоча, сцена в проекті Шпінарьова може і не з’явитися, бо його сутність полягає у створенні на місці Літнього чергового ярмарку наливайок, подібного тому, що є зараз на Дерибасівьскій.

21 грудня 2018 року в єдиному державному реєстрі юридичних осіб зареєстровано два товариства з обмеженою відповідальністю: ТОВ «Міський Літній Театр» і ТОВ «Літній Театр», засновниками яких виступають відповідно Герман Коган і Дмитро Шпінарьов та Герман Коган і Михайло Драніков. Основним видом економічної діяльності обох цих товариств є надання в оренду власного чи орендованого нерухомого майна. Тобто саме з такої діяльності «театр» імені Шпінарьова збирається заробляти кошти, віддаючи належну одеситам паркову землю в суборенду власникам різноманітних фаст-фудів і наливайок.

Перед святами в Літньому швидко встановили лічильник електричної енергії, з міської ради телефонують громадським діячам з пропозицією підтримати проект Шпінарьова. Вони вже прийняли до розгляду цей проект і, думаємо, ні у кого не викликає сумнівів, що депутати, коли треба буде, проголосують саме за нього, а не за народний проект одеситів, поставивши хрест на Міському саді, яким одесити його знають і люблять зараз. Там нагорі вони вже про все домовилися.

Але вони не запитали нас з вами, друзі. Тому ми самі скажемо наше слово.

Жодного капітального будівництва і жодних комерційних споруд в Літньому не буде. 
І нам вже глибоко байдуже на куплені владні рішення, намальовані дозвільні документи і різноманітні маніпулювання законом.

Источник: www.facebook.com

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100