Odessa DailyНовостиРада Громадської Безпеки

Марк Гордиенко: Все у Климова пока хорошо...

Odessa Daily

26 октября 2018 в 11:17

Все у Климова пока хорошо. Написали в СБУ и Полицию. Ограбил людей и государство и с таким счастьем и на свободе .

Марк Гордиенко: Все у Климова пока хорошо...

Все у Климова пока хорошо.
Написали в СБУ и Полицию.
Ограбил людей и государство и с таким счастьем и на свободе .

Міністру внутрішніх справ України
Авакову А.Б.
Ак. Богомольця, 10, Київ, 01601

 

З а я в а

Звертаємо Вашу увагу на необхідність розірвання потужних корупційних схем в Одесі та області, створених одним з сірих кардиналів Леонідом Клімовим. За інформацією Forbes Україна статки народного депутата України Клімова Л.М. складають 25 млн дол США.

Початок успішної кар’єри бізнесмена та політика - керівні посади в сфері торгівлі за часів СРСР в Одесі. В 23 роки Леонід Клімов вже працював завідувачем магазину "Спорттовари" (1976 р.) Протягом 1976-1982 років Леонід Михайлович працював на керівних посадах Одеського міського виконкому, обіймаючи посади завідувача організаційно-інструкторським відділом Центрального райкому комсомолу України в місті Одеса, інструктора оргвідділу Одеського міськвиконкому, заступника начальника відділу робітничого постачання Одеської залізниці. З 1982 по 1989 рік керував Приморським харчторгом. В 1989-1990 рр. був заступником начальника Одеського обласного управління торгівлі.

Саме на уламках Радянського союзу виросла “бізнес-імперія” уроженця Макіївки Донецької області Леоніда Клімова. Керівні посади у Одеському виконкомі та сфері торгівлі стали в період пост-радянської приватизації надзвичайно зручним інструментом - колись комсомолець, а згодом вже бізнесмен Клімов приватизував/привласнив цілу низку державних виробничих, торгівельних та туристичних об’єктів, земельних ділянок, тощо.

Згодом захоплена власність була трансформована в цілу бізнес-імперію Клімова, відому під назвою «Примор'я». У фінансово-промислову групу «Примор'я» входять будівельні, промислові, торговельні, сільськогосподарські, готельні та туристичні компанії. Десятиліття поспіль Клімов також керував комерційним банком "Імексбанк" (в стані банкрутства), який, задіявши корупційні зв’яки, він зробив головною фінансовою артерією міста - примусово до зарплатних проектів “Імексбанку” були залучені всі державні установи міста та області, а також Пенсійний фонд України. Після банкрутства через неплатоспроможність у 2015 р. вищезазначена банківська установа депутатської імперії Клімова залишила по собі мільярдні борги перед державою та вкладниками - досі тривають суди, в яких представниками банку виступає тимчасова адміністрація.

В правовій площині знаходиться достатньа кількість фактів незаконного привласнення Клімовим ринку “Привоз”, землі під забудови в прилеглих до “Привозу” кварталах, стадіону Чорноморець, тощо. Існує немало фактів, як мешканців старих кварталів виживали з їхніх помешкань - в боротьбі за землю виконавці Клімова влаштовували підпали в старих житлових кварталах та залякували мешканців.

Окремої уваги заслуговують відомі факти, про які також не варто забувати. Леонід Клімов був активним лобістом “Партії регіонів” на Одещині починаючи з 2002 р. З грудня 2007 р. був членом Комітету з питань національної безпеки і оборони. До лютого 2014 р. був позаштатним радником Президента України Віктора Януковича , голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 р.

Останні декілька років Леонід Клімов знаходиться в тіні, проте його здобутки час від часу дають про себе знати. Скажімо, нещодавно у Франції спіймали протеже Клімова - Дмитра Маліновського, що буде екстрадований до України за крадіжку 12 млн євро. Свого часу саме за підтримки Клімова Маліновський пройшов Одеської міської ради за списком “Партії регіонів”


Підсумовуємо: олігарх Леонід Клімов з поточними статками у 25 мільйонів дол США починаючи з моменту проголошення незалежності України і аж до моменту кривавої Революції Гідності, яку спровокував розгул беззаконня регіоналів, планомірно виконував зразу декілька стратегічних задач:

розграбовував молоду державу, зводив нанівець національну безпеку, ослаблював оборону
був одним з ідеологів диктаторсько-олігархічної системи управління
займався збагаченням за рахунок незаконно отриманих державних ресурсів

Враховуючи вищезазначене та чисельні факти корупції, фінансових злочинів, дій проти національних інтересів, вимагаємо:

Дати правову оцінку протиправній діяльності та злочинній бездіяльності всіх посадових осіб, причетних до безкарності олігархічного клану Клімова

Поновити та здійснити ґрунтовне розслідування економічних/кримінальних/антинаціональних злочинів, до яких причетні екс/депутат Леонід Клімов та його оточення

Перевірити зв’яки Леоніда Клімова з терористичними формуваннями ДНР, ЛНР, а також зв’язки з РФ

Источник: www.facebook.com

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100