Odessa DailyМненияПроблемы местного самоуправления

Наталья Петропавловская: О проекте землеустройства побережья

Odessa Daily

28 января 2019 в 17:57
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

23.01 2019 г. группа неравнодушных граждан была допущена мэрией к беглому просмотру проекта "Землеустрою щодо організації і встановлення меж території земель водного фонду та водоохоронної зони уздовж Чорного моря на території м. Одеси».

Наталья Петропавловская: О проекте землеустройства побережья

В графических материалах проекта карты выполнены в масштабе 1:10000, что естественно делает границы водоохранной зоны невидимой для возможностей человеческого глаза) Но и то, что мы смогли прочитать в отснятых документах вызывает множество вопросов на предмет соответствия законодательству Украины. Т.к. эти земли , а это прибрежная полоса(!) представляют, особую ценность как для жителей города, так и для граждан Украины в целом, и мы, в соответствии с законом считаем, что данный проект ни в коем случае нельзя принимать в спешке, тем более, "под ковром". Мы требуем всестороннего его обсуждения и проведения общественных консультаций в режиме максимальной открытости.

Міському голові Труханову Г.Л. 
Шановний Генидій Леонидовичу,
на сесії Одеської міської ради, яка відбудеться 30 січня 2019 року, планувалось внести до порядку денного внесено проект рішення «Про затвердження проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж території земель водного фонду та водоохоронної зони уздовж Чорного моря на території м. Одеси». 
Між тим, враховуючи важливе значення даного проекту рішення для громади і яке стосується конституційних прав, та інтересів членів територіальної громади, у зв’язку з тим що мова йде про землі прибережної захисної смуги, спочатку варто провести публічні консультації з громадою з цього питання з залученням експертів та фахівців екології та природних ресурсів. Тим більше, проектна документація та відповідні узгодження, експертизи повинні бути максимально у вільному доступі для того, щоб проект землеустрою максимально відповідав вимогам закону та не порушував принципи формування демократичних механізмів реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні справами важливим органів місцевого самоврядування.
Крім того, депутатському корпусу надійшов виключно лише проект рішення без погоджувальних документів та експертизи, яка обов’язково повинна бути проведена.
У зв’язку з зазначеним, та на виконання вимог Постанови Кабінету міністрів України від 3 листопада 2010 р. N 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» та Розпорядження Кабінету міністрів України від 18 жовтня 2004 р. N 759-р «Про роботу центральних і місцевих органів виконавчої влади щодо забезпечення відкритості у своїй діяльності, зв'язків з громадськістю та взаємодії із засобами масової інформації», – 
ВИМАГАЄМО:
дотримуватись конституційного принципу верховенства права і надати можливість представникам територіальної громади прийняти участь у прийнятті такого важливого для міста рішення та провести публічні консультації з зазначеного питання із залученням громадськості, представників департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міської ради і представника Міністерства екології та природних ресурсів України. Просимо нас повідомити про час та місце проведення цих консультацій.

Источник: www.facebook.com

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100