Odessa DailyМненияРеформа полиции

Владислав Сердюк: Про відставку міністра Авакова?

Odessa Daily

6 июня 2019 в 12:26
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

Дуже багато пишуть зараз про відставку міністра Авакова. Я згоден з цим тільки частково. Кардинально це нічого не змінить.

Владислав Сердюк: Про відставку міністра Авакова?

Якщо умовний сержант поліції Сердюк десь в Одесі, Конотопі або Крижополі захоче нажертися горілки і постріляти,то він це зробить навіть якщо керівник МВС України і голова Національної поліції будуть самими прогресивним у Європі.
В наших реаліях потрібен ТОТАЛЬНИЙ контроль громадянського суспільства за поліцією. Чому? Читайте мій попередній нецензурний пост.Для цього потрібна зміна "поліцейського" законодавства і (популярний термін) політична воля. Хтось чув, наприклад, про дисциплінарну комісію при ГУНП в Одеській області, яка повинна проводити службові розслідування відносно співробітників поліції? Я не чув. А ця комісія повинна бути за законом і у її складі повинні бути представники громадськості. Правда, за згодою керівника органу. Так хитро прописано в "поліцейських" нормативних документах. Та й крім цього представники громадськості повинні мати право заходити в райвідділи поліції у будь який час доби, і дивитись, чим займаються там співробітники поліції, в якому вони стані, з ким спілкуються.І задавати незручні запитання. Звісно, що такі люди повинні ретельно відбиратись і не мати права заходити в кабінети з режимом таємності і кімнати для зберігання зброї.
В Україні нема ніякого зовнішнього контролю за поліцією. Взагалі ніякого. Прокуратура і різні парламентські комітети не рахуються.

Источник: www.facebook.com

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100