Odessa DailyМнения

Олег Цвилюк просит поддержать свою ПЕТИЦИЮ к Президенту Украины: "Визнати АТО -російско-украінською війною, визнати території ДНР тимчасово окупованими Росією, визнати сепаратистів зрадниками Батьківщини"

Odessa Daily

7 февраля 2016 в 14:20
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

Поддержать соответствующую петицию к Президенту Украины можно по следующей ссылке: https://petition.president.gov.ua/petition/20595

Олег Цвилюк просит поддержать свою ПЕТИЦИЮ к Президенту Украины: Визнати АТО -російско-украінською війною, визнати території ДНР тимчасово окупованими Росією, визнати сепаратистів зрадниками Батьківщини

Петиція №22/020595-еп. Подана 02.02.2016 

Текст ПЕТИЦИИ:

АТО потрібно назвати тим, чим вона є - російсько-української війною. Визвольної оборонної війною українського народу і держави від іноземної військової інтервенції.

Росія повинна бути офіційно названа державою-агресором, окупантом. Названа ворогом, в повному міжнародно-правовому сенсі, тобто воюючою стороною у війні, в якій другою стороною є ми.

Всі подальші переговори можуть вестися тільки з такої позиції. З ворогами цілком можна вести переговори. З ворогами можна домовлятися про припинення війни і про умови миру. Але закінчити війну, навіть не визнавши, що вона йде, - неможливо.

Визнання факту війни з РФ тягне за собою цілий ряд наслідків.
По-перше, ми отримуємо можливість законно конфіскувати весь російський капітал в Україні, що на порядок більше подачок, виклянчувала нашим корумпованим урядом у МВФ.

По-друге, всі співпрацювали з окупантами стають не «терористами», а тим, ким вони є насправді - зрадниками Батьківщини і колабораціоністами. З усіма витікаючими статтями КК.

Хто і на якій підставі представляв Україну в Мінському форматі? Чому Україна має виконувати зобов'язання які не мають юридичної сили для жодної зі сторін?

Те ж саме стосується і різних сумнівних «переговорників». На наступних раундах переговорів «кремлядь» повинна являти виключно Кремль (як одну з воюючих сторін), а Україна повинні представляти українці.

По-третє, наші бійці, вже два роки воюючі на самій «взаправдашній» війні, перестають бути учасниками незрозумілою «АТО» з дуже сумнівним правовим статусом, а стають ким є - героями оборонної війни. І з цього моменту припиняються маячні судилища над захисниками країни, в ході яких менти, вчора розмахували колорадськими стрічками, але вчасно зорієнтувалися, судять героїв-добровольців за те, що вони на війні поводилися як на війні, а не дотримувалися в бойовій обстановці закони мирного часу.

І, нарешті, автоматично знімаються з порядку денного будь-які переговори з «ДЛНР» - ніхто не буде говорити з холуями та маріонетками, суб'єктом війни і, відповідно, суб'єктом переговорів може бути тільки їх господар - країна-окупант. Ні про яку «автономії колабораціоністів», зрозуміло, теж не йдеться.
Україна повинна офіційно сповістити весь світ, що всі землі за лінією поділу сторін не знаходяться під контролем держави Україна, а є окупованими армією РФ. І що з цього моменту саме РФ, і тільки РФ несе всю повноту відповідальності за все, що відбувається на окупованій нею території. У тому числі за дотримання прав людини, за соціальний захист і просто годівлю населення окупованих земель. Ми ж ніяк не можемо відповідати за що-небудь, що відбувається східніше лінії фронту.

Населення територій теж слід про це оповістити. І надати вибір - виїхати в неокуповану частина країни або залишатися під окупацією невизначено довгий час. Вибір добровільний, але - одноразовий. Пора припинити ходіння туди - сюди і перекачування на де-факто не наші території українських фінансових ресурсів.

Тобто окупована частина Донбасу повинна бути зрівняна в статусі з Кримським півостровом як «територія України, тимчасово окупована Російською Федерацією».

Мінські угоди при яких імітується наша перемога, а на ділі визнається повна поразка і замість семи відсотків вся наша країна переходить під контроль окупантів.

«Мир», прописаний у 11-й статті мінських угод, на ділі означає не тільки остаточну й безповоротну легітимацію окупації наших земель, а й повернення всієї України до складу «русского мира» - миру насильства і тотальної брехні. Умови «конституційної автономії» «ДЛНР» означають в перекладі на зрозумілу мову наступне:

- Російські окупаційні війська нікуди не йдуть, а залишаються в Донбасі скільки захочуть;

- Колабораційних бандформування, що допомагали окупантам, легалізуються як місцева «поліція» і (верх цинізму!) Як «українська прикордонна служба»;

- Східна межа залишається під контролем РФ;

- Місцеві окупаційні адміністрації легітимізуються як «органи автономного самоврядування»;

 - Ми з вами

Источник: petition.president.gov.ua

Метки: оккупация; война; сепаратисты; Россия; ато; президент; петиция

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100