Odessa DailyМненияРеформа полиции

Ирина Выхристюк: ЯК ТАТАРБУНАРСЬКІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ДАХУЮТЬ НЕЛЕГАЛІВ

Odessa Daily

23 августа 2019 в 11:46
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

РАСЄЙКА - рекреаційна зона села Приморське. На пляжі (є територією НПП "Тузлівські лимани") функціонує більше 10 точок, де здійснюють господарську діяльність певні особи, а саме реалізують промтовари, продукти харчування, алкогольні напої та тютюнові вироби (має бути ліцензія), надають послуги – гірки, батут, оренда шезлонгів, навіть обмін валюти є.

Ирина Выхристюк: ЯК ТАТАРБУНАРСЬКІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ДАХУЮТЬ НЕЛЕГАЛІВ

Деякі вже з десяток років там торгують.

УСІ без виключення, НЕ ЛЕГАЛІЗОВАНІ! У жодного об’єкту торгівлі/послуг ВІДСУТНІ: договір оренди ділянки, паспорт прив’язки, погодження з нацпарком. 
Одеська ОДА, Татарбунарська РДА, ДАБІ - лише констатують ФАКТ відсутності погоджень і визнають факт незаконної діяльності. При цьому, жодних дій не вчиняють!

Поліція – не встановлює осіб і не реагує на заяви нацпарку. А останній приклад, взагалі є показовим.
3 липня 2019 року інспектором нацпарку було виявлено групу осіб, що монтували дерев’яну споруду на території пляжу. Інформацію щодо об’єкту та його власника вони відмовилися надавати. Інспектор викликав поліцейських, щоб встановили особи. Не встановили.
Наступного разу робочі просто зникли з місця, щоб не спілкуватися.

А вже 12 липня там йшла торгівля, зокрема і алкогольними напоями. Новозбудований бар та навіс загальною площею більше 250 м2. Є складське приміщення. Три молодих особи торгували, гроші рахували, але різко втратили пам'ять і не могли згадати ні своїх імен, ні прізвища особи, що є власником споруд. Тільки розповідали про «хазяїна» і про те, що вони «люди маленькі», тобто рабині міфічного хазяїна. З часом з’являється… керівник комунальної служби Приморської сільради Ченков Євген (варто сказати, що комунальна служба у цій сільради працює лише в рекреаційний сезон, в самому селі вона працює). Дивна поведінка Ченкова свідчить про те, що він-таки має відношення до цих наглобудів. Знову викликаємо поліцію та прикордонників, щоб встановили осіб. З часом, безіменні продавчині приносять паспорти, які у них вихоплює молодий чоловік, який з’явився на об’єкті. Намагаємось вияснити що за один. Він відмовився надавати будь-яку інформацію. 
18 липня Парк вдруге звертається із заявою про злочин до Татарбунарського відділення поліції (начальник Р.В.Галкін), за фактом самовільного будівництва споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, що є, за визначенням, особливо цінними землями (територія ПЗФ, землі водного фонду) і про внесення даних в ЄРДР.

22 липня, фактично на другий день після виборів до Верховної Ради, мене почали шукати «поговорить». Не склалось. І за декілька днів в офісі Парку з’явився молодий чоловік, що забирав паспорти «рабинь», назвався Григорієм і визнав, що бар, то спільне майно двох осіб. Звісно жодних документів у них немає. На запитання, на якій підставі вони самовільно встановили споруду і здійснюють діяльність, відповідь була досить короткою: «обещали после виборов порешать все вопросы». Отже, одним реченням Григорій фактично підтвердив інформацію про причетність до цієї афери його односельчанина, кандидата в нардепи, депутата облради Т.Антова. Ці люди були занадто самовпевнені, але після провалу на виборах Антова, вирішили змінити стратегію поведінки. А саме: Кічук Г. назвав себе власником майна і почав «качати права», згадав про правову державу і справедливий суд)) При цьому заявив, що суд буде тривати довго, а йому потрібно відпрацювати сезон, рубануть табло, а у вересні він вже й сам його демонтує. 
А яка ж реакція поліцейських на нашу заяву і чи внесено відомості в ЄРДР? 1-го серпня отримуємо відповідь, що матеріали вони направили… до управління Держгеокадастру в Одеській області для притягнення гр.Кічука Г.З. до адміністративної відповідальності за ст. 53-1 КУпАП. Тобто, в поліції не встановили факт, що дії Кічука підпадають під статті Кримінального кодексу, а ніяк не адміністративного. В поліції навіть назву свою придумали - «невеличкий дерев’яний намет». Поліцейські навіть не дослідили надану нами інформацію, відео та фото матеріали. Ймовірно непрофесіоналізм працівників поліції є причиною хибного тлумачення правопорушення і фактичного прикриття подібних злочинів. Інший варіант - з ними просто «домовились». 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Це один із численних випадків, коли бездіяльність, непрофесіоналізм та саботаж правоохоронних органів сприяє криміналізації суспільства. Адже непокаране зло зростає. На даний час усі нелегали спокійно торгують. З них збирає мзду керівник комунпідприємства, якого до речі призначили на посаду по рекомендації того ж таки депутата облради.

Источник: www.facebook.com

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100