Odessa DailyУкраина

Велика кількість звільнених міліціонерів посилить кримінальний світ – Гриценко

trudyvl11

3 декабря 2010 в 11:15

labyrintСкорочення чисельності державного апарату є необхідністю, але робити це можна лише в межах продуманої соціальної політики. Анатолій Гриценко, голова парламентського Комітету з питань нацбезпеки та оборони, лідер партії «Громадянська позиція» в ефірі ТРК «Рада» дав свою оцінку адміністративній реформі.

«Апарат сам себе розмножує, його треба скорочувати», - вважає Гриценко.
«Керівний апарат, у порівнянні з радянськими часами, збільшився у 5-10 разів. І це при тому, що промисловість впала, агропромисловий комплекс – впав, збільшилися можливості для комунікації, з’явилися факси, електронна пошта тощо», - констатує Гриценко.  
Але він впевнений, що не можна механічно скорочувати бюджетників. Потрібно розробити цілий соціальний пакет, який би забезпечував соціальний захист, нові робочі місця для тих, кого держава скорочуватиме.
«Що таке скоротити 100 тис. міліціонерів? Велика частина з них, визнаємо щиро, це люди, які вміють стріляти, навчилися брати хабарі й заробляти не за рахунок служби державі, а за рахунок чогось іншого, аморального. Вони посилять кримінальний світ. Це на користь суспільству? Ні», - переконаний Гриценко.
Так само він назвав безвідповідальною позицію міністра оборони Єжеля, який заявив про намір скоротити 40 тис. військовослужбовців.
«Житло хтось дав цим людям? А з уряду пішли чутки, які, я думаю, стануть правдою, що вдарять ще й по пенсіях. Вони вб’ють армію, вб’ють обороноздатність», - обурився Гриценко.
На його думку, вкрай важливим при проведенні скорочення зберегти кадровий потенціал, утримати справжніх фахівців. Тому Гриценко пропонує провести атестацію, щоб люди, які чесно служили державі, залишилися на своїх посадах.
Голова Комітету прогнозує, що про проведення адміністративної реформи буде оголошено протягом найближчих одного-двох тижнів. І, оскільки вона передбачає суттєве скорочення міністерств і відомств, президент може скористатися цим приводом, щоб провести кадрові зміни в уряді. У тому числі за рахунок тих, хто розробляв Податковий кодекс.
«Кого він звільнить – Азарова, Тігіпка, Папаїку, Ярошенка чи Бродського – не має принципового значення. Головне, щоб люди розуміли свою відповідальність», - пояснив Гриценко.
Серед перших чиновників, які можуть втратити свої посади, Гриценко назвав голів  Податкової служби, Податкової міліції, Міністерства фінансів.

Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100