Odessa DailyУкраина

Гриценко: Зміст пенсійної реформи вже погоджено з американцями та європейцями, а українці про нього нічого не знають

trudyvl11

3 декабря 2010 в 11:25

kalkulyator-i-ruchkaВлада погоджує зміст пенсійної реформи з МВФ, з чиновниками інших держав, а своїм людям, за кошти яких отримує зарплату, нічого пояснювати не хоче. Про це сьогодні в ефірі парламентського телеканалу заявив Анатолій Гриценко, лідер партії «Громадянська позиція», голова Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони.

Він пояснив, що самого проекту пенсійної реформи досі в парламенті немає. Але вже відома дата, до якої вона буде прийнята – 10 грудня.
«Це – вимога МВФ. І зміст реформи вже погоджено з американцями, європейцями. Це перша ознака, що Україна втрачає суверенність. Вона не сама приймає рішення, а їй хтось диктує», - вважає Гриценко.
Він повідомив, що бачив тексти меморандумів і не має сумніву – вони були написані англійською мовою, а вже потім перекладені українською.
«Це означає, що нами керують».
Гриценко підкреслив, що МВФ не дбає про українські реформи, вони їх взагалі не цікавлять. Адже МВФ є структурою, що надає кошти під певні відсотки, і єдине, що турбує цю організацію, – повернути гроші.
«Їх не цікавить, що буде з Україною. Інакше у кожному реченні було б «боротьба з корупцією», питання підняття життєвих стандартів, підйому економіки, збільшення доходів населення, тривалості життя людей. Цього немає і не буде», - констатує Гриценко.
Він повідомив, що МВФ турбує дефіцит Пенсійного фонду, саме через призму цього планується реформа.
На думку Гриценка, з пенсійною реформою українській уряд знов «наривається на неприємні речі».
«Спочатку оголосили, що буде плюс 5 років роботи для жінок. А хіба жінки винні за те, що влада така безпорадна? Потім з’їхали назад, сказали: ні-ні-ні, цього не буде. Тепер знову планують піднімати пенсійний вік для жінок», - прогнозує Гриценко.
Він також вважає, що пенсійна реформа дуже боляче вдарить по військовим та представникам інших силових структур.
«Раніше, відповідно до умов своєї служби, де доводилося ризикували життям, втрачати  здоров’я, вони виходили на пенсію в 45-50 років і отримували ту пенсію. Тепер, я хотів би помилитися, стукаю по дереву, - буде внесений законопроект, яким передбачено, що коли ти закінчив військову службу, ти лише отримуєш право на пенсію. А пенсію почнеш отримувати після 55 чи 60 років».
Це, переконаний Гриценко, одразу ж настроїть проти влади сотні тисяч людей, яким під час виборів ніхто таких «реформ» не обіцяв.
«І головне, - зауважив Гриценко, – це робиться на фоні небажання влади затягти свої паски. Ми бачимо, як влада розраховується за вибори, віддає десятки мільярдів гривень Фірташу, будує собі маєтки, купує собі літаки, вертольоти, дорогі машини. Так робити не можна».

Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100