Odessa DailyУкраина

Гриценко: Завдання опозиції – не допустити створення владою в Раді більшості у 300 голосів

trudyvl11

15 ноября 2010 в 15:30

rada«Влада побоїться проводити парламентські вибори навесні 2011 року», - вважає голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко. Таку думку він висловив в ефірі програми «Правда Віталія Портникова» на телеканалі «ТВі».
Народний депутат переконаний, вибори до Верховної Ради відбудуться найімовірніше у жовтні 2012 року.
Як би хто не переконував Партію регіонів у швидкій перемозі, за словами Гриценка, вони не мають сьогодні широкої підтримки серед населення.
«У жовтні я відвідав районний центр під Донецьком – місто Дружківку. Дощ, субота, але люди прийшли на зустріч зі мною. Коли перевірив активність у день голосування 31 жовтня, виявилося, що явка громадян становила лише 33%. «Проти всіх» на дільницях проголосувало 17% громадян, а за Партію регіонів - 60%. Проте якщо цю цифру перемножити на явку, це означає, що ПР у районному центрі під Донецьком отримала менше 20% підтримки», - розповів голова «Громадянської позиції».
Гриценко впевнений, люди чудово пам’ятають усі невиконані обіцянки і вже розчарувалися у владі.
«Коли я запитував людей від Донецька до Івано-Франківська, чи відчули вони за 8 місяців правління Януковича і його команди, що їхня сім’я почала почувати себе впевненіше і оптимістичніше дивитися вперед, не почув жодної ствердної відповіді. Люди вже отримали нові платіжки з підвищеними тарифами на газ, попри обіцянку Януковича, що «ціни на газ для населення зростати не будуть». Українці запам’ятали цей обман влади, як і багато інших», - наголосив народний депутат.
Стосовно того, якою саме буде виборча система на парламентських виборах, голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони відмітив, що цілком можливо вона буде змішаною.
«Регіонали побачили, що таким чином можуть провести у Раду до 200 мажоритарників і 100 осіб по списку, зламавши через коліно все, що тільки можна. Якщо ж у них буде 300 голосів, то далі вибори взагалі можна не проводити, обирати президента у парламенті. Тому сьогодні завдання для опозиції – скоординувати та об’єднати свої зусилля, щоб цього не допустити», - підкреслив голова «Громадянської позиції».
Відеозапис програми можна подивитися тут.

Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100