Odessa DailyУкраина

Профільний Комітет ВР підтримав законопроект Гриценка щодо протидії хабарництву

trudyvl11

19 ноября 2010 в 15:35

vzyatkaПрофільний Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності під керівництвом Віктора Швеця на вчорашньому засіданні одноголосно підтримав і рекомендував до розгляду проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії хабарництву №7072, внесеного головою партії «Громадянська позиція» Анатолієм Гриценком.
Даний законопроект народний депутат вносить на розгляд парламенту втретє. Першого разу проект Закону був зареєстрований за №3428 ще 2 грудня 2008 року. Тоді Рада прийняла цей законопроект, але його заветував президент Ющенко. Вдруге він був зареєстрований в парламенті за №6045 5 лютого 2010 року, проте, попри рекомендації профільного Комітету прийняти його за основу, у травні проект Закону зняли з розгляду, «не включили до порядку денного». Втім, 31 серпня 2010 року Гриценко наполегливо вніс цей законопроект втретє за №7072 і вже втретє він отримав підтримку профільного Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.
Голова «Громадянської позиції» впевнений, розгляд цього проекту Закону стане своєрідним тестом для парламентської більшості і президента.
«Він покаже, чи дійсно регіонали мають намір боротися з хабарництвом і корупцією, або ж їхні обіцянки робити це, створення Національного антикорупційного комітету, ніщо інше як пусті декларації», - заявив Гриценко.
Нагадуємо, проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії хабарництву №7072 передбачає посилення кримінальної відповідальності за хабарництво для чиновників (у тому числі – органів місцевого самоврядування) і  працівників правоохоронних органів. Особливо жорстку відповідальність за отримання хабара – довічне ув’язнення - Гриценко пропонує впровадити для суддів, прокурорів та слідчих.

Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100