Odessa DailyНовости

Ювілейний вечір «Повернення додому» в Театрі юного глядача

Odessa Daily

24 сентября 2022 в 20:43

«Повернення додому». Так назвала свій ювілейний вечір директор і художній керівник Одеського театру юного глядача ім. Ю. Олеші, заслужена артистка України Оксана Бурлай-Пітерова.

Ювілейний вечір «Повернення додому» в Театрі юного глядача

 Оксана – справжній носій українського національного характеру. Їй властиві прагнення до національної свободи, сильна воля, працьовитість, прагнення підтримувати сімейні цінності, традиції та духовність, емоційність і при цьому ліричність, яка виражається в любові до поезії та музики. У її жилах одночасно тече кров представників Східної та Західної України материнською та батьківською лініями. Вона гарна та талановита. І не випадково обрала для ювілейного вечора поезію живого класика української літератури – представника покоління «шістдесятників» – Ліни Костенко.

На вечорі глядачі побачили гарні жіночі образи, почули філософські роздуми автора, а також чудові українські пісні. У поезію Ліни Костенко була органічно вплетена докладна розповідь про рідний дім, про сім'ю ювіляра, про батьків, дітей, вчителів, колег та учнів. Дуже зворушливими були моменти сердечної подяки Оксани Миколаївни батькам, сестрам, дочкам і колективу театру, які присутні в залі. Був і смуток, і скорбота, і повага - хвилина мовчання про всіх загиблих...

Спектакль справді став літературно-музичною сповіддю актриси.

Треба сказати, що завдяки чудовій режисурі Олександра Давлятяна, таланту, щирості та відкритості Оксани Бурлай, а також роботі провідних молодих артистів театру Ірини Шинкаренко, Сергія Чорноіваненка та Михайла Манорика у залі панувала дуже тепла майже сімейна атмосфера.

Глядачі аплодували щиро. Після закінчення вистави Оксану Бурлай-Пітерову привітали представники закладів культури міста та театрів Одеси, родина, друзі, журналісти та – від імені найменших глядачів ТЮГу – батьки дітей-театралів.

Ще раз побажаємо Оксані Бурлай-Пітеровій здоров'я, творчого натхнення та мирного неба над головою.

Текст: Маргарита Коробіцина.

Фото: Валерій Белашевський.

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100