Odessa DailyНовости

В Одеському театрі юного глядача завершується сезон 2023/2024

Odessa Daily

30 июля 2024 в 08:53

Співробітники театру назвали його «Сезон Нескорених». Цій події була присвячена прес-конферениция, яка відбулася 25 червня. Гостей радо зустріли Директорка-художня керівниця театру, заслужена артистка України Оксана Бурлай-Пітерова, режисери Євген Резніченко, актор і режисер Олексанр Давлятян, акторка Ірина Шинкаренко, завідувачка літературної частини Лілія Штекель та інші співробітники театру. На прес-конференії були присутні не тільки представники різних ЗМІ міста. А й маленькі глядачі та їхні батьки, які з великою зацікавленістю прослухали інформацію про роботу театру та поспілкувалися з артистами й режисерами улюблених вистав.

В Одеському театрі юного глядача завершується сезон 2023/2024

За минулий сезон, незважаючи на воєнний час і безліч складнощів, всупереч усім обставинам колектив театру встояв і багато чого встиг.

 З вересня 2023 по липень 2024 випущені   4 премьеры,   сиграно 290 вистав, проведено два виїзди на  гастролі (в червні - до Балти та в липні - до Гайворону )

Крім того  проведен  фестиваль.

Самою найвизначнішою подією сезону 2023/2024 стала прем’єра вистави  «Молочайник» ( режисер Евген Резниченко),  яка відбулася 24 лютого 2024 року. Автор п’єси  - Оксани Гриценко Ця  п’єса стала переможницею конкурсу «Липневий мед – 2023». Це перша постановка вистави в Україні, світова прем’єра.

Але всі прем’єри Сезону Нескорених 2023/2024 дуже полюбилися юним глядачам.

«Лялька Реґґеді Енн» американського драматурга Вільяма Гібсона в постановці Олени Юзвак.

«СкороВОДА – СковоРОДА» - прем’єра байкарського коло-переформансу   та прем’єра вистави «Увага! Ведмідь!» ( яка була приурочена до Міжнародного дня театрів для дітей 20 березня.  Режисерка – Юлія Петрусевічютє. Вистава - для малої сцени.

Прес-конференція пройшла в гостинній, затишній по-справжньому домашній атмосфері.

 Ну а майбутній сезон для ТЮГу - ювілейний. Театру виповнюється 95 років.

Директорка театру не стала відкривати всі таємниці, але все ж поділилася деякими планами на майбутнє:

1. Заплановані гастролі з виставою «Молочайник» в осені 2024 - тур містами України «Я вплетуся в твоє коріння. Я не зламаюсь!..». Заплановані міста гастролей: Черкаси, Житомир, Полтава, Хмельницький, тощо. Ми відкриті для запрошень та обговорювань гастролей. Мета гастролей – психологічна підтримка українців, з’єднання країни в одне ціле з допомогою вистави «Молочайник». 

2. Відновлення вистав «Ромео і Джульєтта» (сучасна інтерпретація трагедії Вільяма Шекспіра, режисер Сергій Павлюк), «Виживуть тільки Пилипенки, або Present Perfect» (п’єса Ольги Анненко, режисер Поліна Коробейник-Булюк), «Клятвені діви» (п’єса Олега Михайлова, режисер Наталія Прокопенко).

3. Нові постановки.

Оксана Бурлай наголосила: "Зараз такий час, що плани іноді швидко змінюються. Тому поки не будемо розкривати плани про майбутні постановки.

Але ми твердо впевнені, що «#все_буде_театр».

 Люблячи театр глядачі з нетерпінням чекатимуть на новий сезон.

Текст: Оксана Квітка

Фото: Андрій Лисенко

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100