Odessa DailyНовости

Світлої пам'яті кумира Одеси

Odessa Daily

21 сентября 2023 в 17:38

У Всесвітньому клубі одеситів вiдбувся музично-поетичний вечір, присвячений творчості вiдомого музиканта, барда та виконавця одеських пiсень Олексія Семенищева "На любов своє серце налаштую..."

Світлої пам'яті кумира Одеси

У програмі вечора взяли участь близьки друзi Олексiя, колеги з творчостi, поети, музиканти, спiваки.

Зал Всесвiтнього клубу одеситiв був повнiстю заповнений. Поцiнювачи творчостi справжнього одесита, кумира рiдного мiста не могли пропустити таку подiю. Органiзатором та ведущим вечора став неперевершений Iгор Лосiнський. Вiдкриваючи вечiр, директор Всесвiтнього клубу одеситiв Григорiй Барац наголосив, що нещодавнiй уход Олексiя Семенiщева з життя став для клубу та одеситiв великою несподiванкою та, навiть, катастрофою.

Кращий друг Олексiя та партнер по сценi, музикант Валерій Черніс розповiв про те, як починалися їхні першi кроки, якi перетворилися на довгий сумiснi творчий путь. Також вiн виконав улюблену пiсню друга.

Поетеса Людміла Шарга, спiвавтор та друг, прочитала оповiдання Семенiщева про стару Одесу.

Видатний сучасний поет Ігор Потоцький подiлився своїми спогадами та прочитав вiршi - присвяту Олексiю.

Спогадами поділився і фотохудожник Георгiй Гергая.

Свої вірші світлої пам'яті Олексія Семенiщева прочитав i Ігор Лосiнський.

Музичні твори виконали вiдомi виконавцi - блискучий музикант, композитор Вадим Бессараб, солiстка Одеської обласної філармонії чарiвна Людмила Третяк та неймовiрно талановита Сіяна Лосiнська.

A в якостi читачей оповiдань Семенищева виступили студенти факультета журналiстики. Самим зворушливим виступом була промова найближчоi людини Олексія Семенищева - його дружини.

Тетяна Зеленська звернулася до всіх присутніх з проханням розвивати у своїй душі творчість, зберігати, як цінність, одеські пісні та дух Одеси.

Звичайно, на вечорi, на вiдео звучали пiснi у виконаннi самого Олексiя Семенищева. Цього вечора мало кому з присутніх вдалося уникнути сліз печалi та суму. Але все було дуже зворушливо, тепло, щиро, якось по - сiмейному. Атмосфера душевного єднання. Так завжди було на концертах Олексiя Семенищева. Вiн говорив: "Найважливіше - спільне поле з глядачем .... Треба викладатися до останнього нерва, до серцевого болю ... Але заради цього варто терпіти, тому що поле це цілюще. Я буквально відчуваю фізично, як воно гріє і лікує душі - i мою, і людські." Як то кажуть "це - наше, рiдне", тому що звучання Одеси не можливо припинити. Одеська мова зберігається в серцях корінних одеситів, як свята традиція.

Свiтла пам'ять справжньому одеситу.

 

Текст: Маргарита Коробiцина

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100