Odessa DailyМнения

Сергей Рачинский: Куда идет «Общественное» телевидение?

Odessa Daily

6 сентября 2019 в 13:43
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

Размышления известного украинского журналиста о судьбе «Общественного» ТВ

Сергей Рачинский: Куда идет «Общественное» телевидение?

Прочитав інтерв'ю Я. Лодигіна (Ярослав Лодигін про «UA: Перший»: «Тактика на найближчий рік: сильні новини і сильні програми довкола новин»). Боюся, що там все ще не мають розуміння з чим і для кого вони працюють. Бажання взятися за все і сподіватся, що щось спрацює, це слабка стратегія. Але, схоже, що єдино можлива в умовах гарантованого фінансування з бюджету. Необхідно засвоювати кошти - а тому з'являються всі ці грандіозні плани.

Сумно, що на державному каналі не хочуть визнавати цього і збираються маскуватися під суспільне. Кого вони збираються дурити? І головне, навіщо. Бо одразу виникає проблема з позиціюванням - йдеться про якусь вигадану аудиторію, якій потрібне спілкування. Люди вже спілкуються - хто в живу, хто в соцмережах. Громадське колись також придумало собі красиву версію про людей, які хочуть змін, якщо не помиляюся. І де воно зараз? Чесність тут корисніша за будь-які фантазії.

Схоже на те, що історія УТ-1 в 21 століття буде історією безперервної перебудови і трансформації з періодичною зміною логотипів і тих, хто це все буде очолювати. А персонал буде регулярно приходити за зарплатою. Це і є головною місією таких державних проектів.  

(интернет канал @rachinsky) 

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100