Odessa DailyНовости

Сенсація та захоплення Італії - одеситка Катерина Єргієва

Odessa Daily

24 апреля 2023 в 21:31

Одеса та одесити не раз дивували своєю майстерністю та підкорювали інші міста та країни. Художники, поети, актори, музиканти з Одеси добре відомі у всьому світі. Цього року справжньою сенсацією та захопленням Італії стала Катерина Єргієва.

Сенсація та захоплення Італії - одеситка Катерина Єргієва

На 28-му міжнародному конкурсі піаністів “Premio Rospigliosi” (м. Пістойя) своєю віртуозною технікою виконання вона підкорила міжнародне журі та завоювала Гран Прі.

Катерина Єргієва – не лише чудовий виконавець, вона – педагог, доцент кафедри спеціального фортепіано Одеської національної музичної академії ім. А.В. Нежданової.

Очевидно, секрет її успіху криється у справжньому таланті, у великій щоденній професійній праці та, безумовно, у сімейних генах. Батьки Катерини – видатні музиканти, віртуози, майстри своєї справи: Народний артист України Іван Єргієв (баян) та Заслужена артистка України Олена Єргієва (скрипка).

Це – сім'я справжніх служителів Музики.

В Одесі з гумором кажуть: "Якщо одеська дитина йде без скрипки, значить, вона грає на фортепіано". Це – прямо з життя. І це – про Катерину.

У династії Єргієвих - три прекрасні інструменти і три професійні віртуози. "А решта членів сім'ї - справжні поціновувачі музики" - з усмішкою каже Катерина.

Повернувшись із Італії, Катерина Єргієва зіграла чудовий сольний концерт під назвою "Мріі". Це був концерт про любов до рідної землі, про віру та надію на світле майбутнє для всіх нас.

Зал Одеської обласної філармонії ім. Давида Ойстраха був наповнений.

У програмі концерту було виконано «Фантазію» Р. Шумана, Етюд «Вечірні гармонії» Ф.  Ліста, «Адажіо» для скрипки з камерним оркестром Дана Туркану, Концерт N 3 для фортепіано з камерним оркестром та великим барабаном М. Скорика.

Ця програма повною мірою відповідала духу сьогодення та стану душі виконавиці. У складі Камерного оркестру Одеської філармонії (диригент – заслужений артист України Ігор Шаврук) для виконання "Адажіо" Дана Туркану на сцену вийшла Заслужена артистка України Олена Єргієва. Вона чудово виконала соло на скрипці. Це був один із найзворушливіших моментів концерту.

Слід зазначити, що цей концерт став справжньою подією для всієї України.

 Публіка вітала Катерину тривалими оваціями.

На біс проникливо, на найтоншому піанісимо прозвучала «Арія» М. Скорика.

Після чого глядачі філармонії підвелися і довго аплодували стоячи.

Це був вираз щирої любові, захоплення та глибокої пошани дивовижної та прекрасної династії одеситів Єргієвих.

Браво всім виконавцям та організаторам цієї вражаючої події!

Текст і фото: Маргарита Коробіцина.

 

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100