Odessa DailyУкраина

Самоорганізація громадян сьогодні важливіша за партійні прапори - Гриценко

trudyvl11

2 декабря 2010 в 11:02

grysenko-s-telefonom«Акції протесту підприємців, що проходять у Києві та інших регіонах країни, не повинні організовувати, очолювати або брати під свої прапори політичні партії. Найважливішим сьогодні є те, що включаються механізми самоорганізації суспільства для захисту своїх законних прав». Про це заявив Анатолій Гриценко, голова партії «Громадянська позиція», коментуючи акції протесту проти Податкового кодексу.
Гриценко додав, що це – не перший прояв здатності українців захищати свої права. Нещодавно студенти у 14 областях виступили проти спроб міністра Табачника комерціалізувати навчання в університетах. А зараз малий і середній бізнес доносить свої вимоги до Верховної Ради, уряду та президента.
«Люди мають на те право, тому що на кошти платників податків утримуються всі державні інститути», - додав Гриценко.
Він також зауважив, що «Громадянська позиція» жодним чином не намагалася стати на чолі цих акцій, або використати їх у якихось партійних цілях. Втім, коли організатори акції звернулися по допомогу – «Громадянська позиція» її надала.
«Ми не афішували цієї підтримки, бо для нас це не піар, а щире покликання, - пояснив Гриценко. – В нас немає мільярдів і мільйонів, але «Громадянська позиція» всебічно допомагала в організації та координації акцій протесту, у межах наявних і обмежених ресурсів».
Зокрема, представники «Громадянської позиції» внесли кошти на оренду обладнання сцени та її звукової системи на Майдані у Києві.
Серед членів «Громадянської позиції» є чимало підприємців, які взяли активну участь в акціях протесту, увійшли до організаційних комітетів як у Києві, так і в інших регіонах. І саме ці активісти, а не керівництво партії, виступали сьогодні з трибун.
Гриценко запевнив, що «Громадянська позиція» й надалі надаватиме підтримку громадянам, які організовано захищають свої законні права. А також звернувся до інших партій з закликом допомагати не словами, а практичними справами.
«Я переконаний, що всі політичні партії, які називають себе опозиційними, зобов’язані надати посильну підтримку громадянам під час проведення акцій протесту. А також – захищати мітінгувальників від незаконних дій з боку представників правоохоронних органів та інших державних структур», - заявив Гриценко.
Голова «Громадянської позиції» переконаний, що «на нинішньому етапі нам важливо підтримати активні дії самих громадян, не виставляючи на акції протесту партійні прапори. І не намагаючись взяти ці акції під партійний контроль. Ми маємо всебічно допомагати активним спробам самоорганізації громадянського суспільства. Тільки так Україна повернеться на нормальний, стійкий шлях розвитку».

Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100