Odessa DailyУкраина

Гриценко: У паперах Тігіпка замість пенсійної реформи я побачив лише репресивний механізм

trudyvl11

11 декабря 2010 в 10:50

gricenko5«Пенсійна реформа потрібна країні, і перше, що потрібно зробити – ліквідувати несправедливу диспропорцію, коли максимальна пенсія перевищує мінімальну у 75 разів», - заявив під час прес-конференції в «ІнтерМедіа консалтинг» голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

На його думку, ця різниця повинна складати приблизно 10 разів, не більше.
«За 9 місяців роботи нової влади вже можна було б це зробити, маючи «свій» уряд і більшість у парламенті», - переконаний народний депутат.
Також, за його словами, потрібно ліквідувати несправедливість, коли людина, що пропрацювала 10 років, і та, яка працювала 40, отримують приблизно однакову пенсію.
«Розмір пенсії повинен залежати від трудового стажу, зарплати, яку людина отримувала, та особливих умов праці», - розповів голова «Громадянської позиції».
Втім, Гриценко зазначив, що у паперах першого віце-прем’єра Сергія Тігіпка замість пенсійної реформи побачив лише репресивний механізм, що збурить десятки мільйонів людей у суспільстві. Народний депутат впевнений, Тігіпко не пояснює публічно, як проводитиме реформу, а уряд не публікує плани реформ на своєму веб-порталі через страх.
«Переконаний, що плани пенсійної реформи вже узгоджені і готові. Більше того, вони вже узгоджені до найменших деталей з МВФ. І це найбільше обурює, адже з Міжнародним валютним фондом наші чиновники проговорюють усі плани, що стосуються наших громадян, а ми про це нічого не знаємо», - наголосив голова «Громадянської позиції».
Він також вкотре підкреслив, що негативно ставиться до оголошених намірів підвищити пенсійний вік для жінок на 5 років.
«Жінки не винні у безпорадності уряду і розкраданні державних коштів», - вважає Гриценко.
Голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони нагадав, як на засіданні Економічної ради Янукович у прямому ефірі сказав, що 20% державних коштів розкрадається, і Азаров це підтвердив.
«Тобто за цієї сильної влади розкрадаються приблизно 20% коштів. У їхніх руках усі чиновники і правоохоронні органи, тож хіба складно не розкрадати грошей. Тоді не говоритимуть, що жінкам потрібно підняти пенсійний вік. У них з’являться десятки мільярдів додаткових коштів», - сказав Гриценко.

Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100