Odessa DailyНовости

Новорічний подарунок Одеського цирку

Odessa Daily

5 января 2024 в 21:09

На час Різдвяних і Новорічних свят наші діти чекають особливо. Культурні установи Одеси ніколи не обманюють очікування малюків і щедро обдаровують їх прекрасними подарунками.

Новорічний подарунок Одеського цирку

Цього року унікальний подарунок зробив дітлахам Одеський державний цирк. На його арені йде яскрава святкова оригінальна програма, яка включає різноманітні циркові жанри. У ній беруть участь унікальні дресировані поні, слухняні кішечки, сміливі акробати, повітряні гімнасти і, звичайно, веселий клоун. Санта Клаус з'являється перед глядачами абсолютно несподіваним чином. А кожен артист, закінчивши свій виступ, обов'язково знаходить свій подарунок.

Серед глядачів я побачила Петра С. з Одеської спілки ветеранів та інваліда АТО з сином і дружиною. І звернулася до нього з питанням, про враження. Він відповів: «Сьогодні у нас - справжнє сімейне свято. Але з родинами можуть прийти не всі. І я думаю, що мої побратими, які зараз на фронті, дуже вдячні за те, що їхні дружини і діти можуть отримати трохи втіхи на свята. Наші діти надовго запам'ятають свої враження від походу в цирк. Тут так багато всього цікавого».

Цирк із задоволенням відвідують не тільки одесити, які залишилися в місті, а й вимушені переселенці. «Я з дітьми в цирку вже 5-й раз за рік, - каже Наталя з Херсона. - Дітям дуже подобається. Постійно просяться на нові вистави».

Коли чуєш такі слова, розумієш, що цирк не замінить ніщо. Цирк - це унікальне шоу, яскраве поєднання жанрів. У ньому є і частина концертної програми, і спортивні номери, і елементи вар'єте, і екстрим. До слова про екстрим. У програмі беруть участь знамениті дресирувальники з Харкова - Андрiй та Ольга Спектор. У Новорічній програмі вони вразили глядачів новими унікальними номерами. Але поки що не всі бачили їх, тримаю в секреті якими. Зізнаюся тільки, що я відчувала екстремальні емоції. І коли артисти показали всю свою найвищу майстерність, зал ахнув і вибухнув оплесками.

Приводів для захоплень і посмішок у «Новорічному подарунку» чимало. Веселий клоун втягнув весь зал у виконання музики Шрауса. Потім зал ахнув від пари гімнастів. А потім був просто захоплений абсолютно дивовижною дівчинкою - гімнасткою Веронікою Кравчук, випускницею циркової студії при Одеському цирку. Зовсім юна артистка показала прекрасну професійну підготовку. Еквілібрістіка - один із найдавніших і водночас найскладніших видів циркового мистецтва. І, завдяки Вероніці, він у нас є! Ну а шанувальникам мильних бульбашок - і зовсім радість неймовірна. Одного хлопчика з першого ряду прекрасна фокусниця просто сховала в мильну бульбашку.

Словом, новорічний подарунок вдався, всупереч усьому. На це варто подивитися. І якщо ви ще ніколи не були в цирку, сходіть. Ви обов'язково закохаєтесь у нього.

Текст, фото: Маргарита Коробіцина

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100