Odessa DailyНовости

Нова виставка Естер Серпіонової: «Діти війни»

Odessa Daily

7 сентября 2023 в 09:49

Виставка Естер Серпіоновоi під такою назвою відкрилася в Одесі у Виставковому залі на Торговій, 2.

Нова виставка Естер Серпіонової: «Діти війни»

Художниця Естер Серпіонова (черниця Таїсія) добре відома в Одесі. Вона належить до покоління тих дітей, яким на момент закінчення Другої світової вiйни не виповнилося й 18-ти. Естер пройшла через важкі випробування в дитинстві: «Я пам'ятаю все. І зараз, коли дивлюся на дітей, які бачать цю війну, розумію, що нам усім потрібно готуватися до повоєнного відродження».

Виставку «Діти війни» художниця присвятила своєму маленькому другові дитинства Колі, загиблому через 10 років після закінчення Другої світової. Історію про те, як хлопчик граючи з дітьми у дворі знайшов бомбу і загинув від вибуху, вона описала в дивовижно зворушливому вірші. Ця посвята рве душу і проливається сльозами. Адже, діти – це найдорожче, що маємо. Те, що за всіх часів захищають захисники, те, заради чого гинуть і терплять пекло війни.

Тонкими обережними мазками художниця майстерно передає всю крихкість та ілюзорність нашого світу. Її картини неймовірно душевні, зворушливі і нескінченно світлі. Вони - величезна кількість добра і невичерпного оптимізму.

Прекрасні ліричні вірші Естер, якi прозвучали на відкритті виставки, разюче точно передали усю схожість важких доль дітей війни всіх часів, і закликають до стійкості та мужності.

Виставка «Діти війни» Естер Серпіонової – це не лише подія культурного життя, це – як благословення майбутнього наших дітей.

Текст: Маргарита Коробіцина

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100