Odessa DailyНовости

Нові імена. Знайомтеся: Олександр та Ірина Давлятян.

Odessa Daily

22 июля 2023 в 12:43

Одеса багата на таланти у всіх сферах життя. А у творчому середовищі особливо. Місто не перестає відкривати нові імена. Сьогодні наша невелика розповідь про зустріч молодих провідних акторів Одеського театру юного глядача ім. Ю. Олеші із глядачами.

Нові імена. Знайомтеся: Олександр та Ірина Давлятян.

В Одеському міському бібліо-кафе "ХЛАМ" пройшла творча зустріч із глядачами та читачами двох найталановитіших акторів, різнобічних людей та, крім того, театральної родини - Олександра та Ірини Давлятян.

 Слід зазначити, що, незважаючи на молодість, їхні імена вже добре відомі одеським театралам. (До заміжжя Ірина була улюбленою глядачами акрисою під прізвищем Шинкаренко). Зараз на рахунку обох Дівлятянів безліч вистав, найрізноманітніших ролей, виступів перед дітьми та дорослими (серед яких цивільні та військові, переселенці, волонтери та діти, що залишилися без опіки батьків).

Спілкування було абсолютно неформальним і пройшло у легкої невимушеної обстановцi. Швидше, це була дружня зустріч. Актори розповіли багато цікавого про себе, про театр, про те, що їх тішить і про що мріється.

З'ясувалося, що обоє дуже люблять класичну українську літературу, поезію Лiни Костенко, фольклор та дитячі казки народів світу. Актори багато читають, слухають музику, володіють вокалом та чудово танцюють.

Глядачі буквально засипали своїх улюбленців питаннями та з великою цікавістю вислухали щирі відповіді Ірини та Олександра. У ході бесіди було повідомлено багато важливого про улюблений театр, роботу над ролями, традиції взаємовиручки у відносинах з колегами. Крім того, глядачі дізналися цікаві факти з біографії молодої театральної сім'ї та історію зустрічі Ірини та Олександра, його кохання з першого погляду та навіть дізналися таємницю про те, як було зроблено пропозицію обраниці. Дуже цікавими була розповiдь про курйозні випадки із акторської практики гостей.

На прохання глядачів Олександр та Ірина Давлятян зіграли фрагмент із найпопулярнішої вистави ТЮГу про Одесу "Будьте ви щасливі!". Не обійшлося без анекдоту і тут. У момент, коли Лєя (Ірина Давлятян) вимовила єврейське прокляття на iдиш, за вікном пролунав справжнісінький гуркіт грому, а її друг Рафа (Олександр Давлятян) цілком натурально підскочив на стільці. Захопленню глядачів не було меж.

На зустрічі було багато юних глядачів. Одна дівчинка, років 10, і такий самий хлопчик зізналися, що хочуть бути акторами. Підтримка головних героїв зустрічі стала для них дуже важливою опорою та найдобрішим напуттям.

У бесіді взяла участь адміністраторка театру Ганна Король. Вона дуже вдало доповнила розповідь Олександра та Ірини про роботу в театрі, оскільки, за своєю скромністю, вони не прагнули докладно росповiдати про свою плiдну працю та всі свої досягнення. Також Ганна анонсувала найближчі прем'єри ТЮГу і запросила відвідувачів кафе "ХЛАМ" подивитися їх.

Наприкінці зустрічі Ірина та Олександр Давлятян запропонували всім присутнім заспівати "Червону калину". Це спільне виконання було чудове, вiдверте та душевне. Глядачі залишилися дуже задоволеними такою атмосферною зустріччю з акторами. І не дивлячись на сильну зливу за вікном, розходилися, несучи найприємніші враження.

Текст: Маргарита Коробіцина.
Фото: Маргарита Коробіцина, Департамент культури, міжнародного співробітництва та євроінтеграції ОМР (сторінка Фейсбук)

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100