Odessa DailyМненияТрибуна здравомыслия

Михаил Чернышев: Держава и бизнес?

Odessa Daily

18 июля 2019 в 11:14
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

У держави завжди один і той же результат (за що б вона не взялася). На самому початку двадцятого століття приватні авіалінії розвивалися настільки стрімко і успішно, що незабаром (після 1918 року) вся пошта США доставлялася вже виключно приватними авіаперевізниками.

Михаил Чернышев: Держава и бизнес?

Але в 1933 році 32-й президент США Франклін Рузвельт вирішив анулювати всі урядові контракти з приватними авіалініями і передати функцію доставки пошти США Корпусу армійської авіації США.

Результати такого рішення — націоналізації (монополізації) державою послуг поштових авіаперевезень — довго чекати не довелося. "У перший же день, коли армія почала розвозити пошту, відбулося дві авіакатастрофи, в яких загинули троє пілотів. Один літак врізався в гору в штаті Юта, а інший розбився в Айдахо, потрапивши в туман ". /Бертон Фолсом. Новий курс чи крива доріжка?/

Після цього першого трагічного дня, катастрофи державних "поштових" літаків відбувалися майже щодня. В кінці першого тижня польотів шестеро армійських пілотів загинули, п'ятеро отримали важкі травми, вісім літаків було зруйновано. 

Рузвельт почав помічати гостре суспільне незадоволення, але стояв на своєму (стояв на недопущенні приватного бізнесу до поштових перевезень). У той час, як авіакатастрофи державних "поштових" літаків і загибель військових пілотів тривали.

Про що в цей момент переживала держава в особі президента Рузвельта? Про те, що "сили опозиції вхопилися за загибель армійських пілотів, щоб згуртуватися і виступити разом [проти чинного президента]". А ви, напевно, думали, що держава переживала про загиблих пілотів і про пошту, яка не була доставлена.

Ви запитаєте, коли припинилися ці "узаконені вбивства"? Тільки після того, коли число жертв такої державної політики подвоїлося. Тільки тоді Рузвельт вирішив зупинитися і сів за стіл переговорів з приватними авіакомпаніями.

PS. Але ж не було б ні цих численних безглуздих смертей, ні масової втрати поштової кореспонденції, ні втрати літаків, якщо бі люди не забували, що держава не в змозі нічого зробити краще, ніж це робить приватний бізнес.

Источник: www.facebook.com

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100