Odessa DailyУкраина

Гриценко прогнозує, що податкова міліція буде ліквідована

trudyvl11

3 декабря 2010 в 11:45

grycenko-i-jurnalisti«Кожну середу, коли порядок денний формує опозиція, парламентська більшість не голосує. Це - слабкість, невміння визнати очевидне», - переконаний Анатолій Гриценко, голова Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони, лідер партії «Громадянська позиція».

В ефірі парламентського телеканалу Гриценко проаналізував причини, за яких фракції КПУ, Народної партії та Партії регіонів завалили прийняття його законопроектів – про скасування податкової міліції та обмеження позапланових перевірок підприємців.
«Це та ситуація, коли кожен окремо «за», а всі разом – «проти», - пояснив Гриценко. – У розмовах всі погоджувалися, що ці законопроекти потрібні бізнесу, обмежують тиск держави на підприємців. Але коли ставиться питання на голосування - як Чечетов підніме руку – так і буде. Цього разу він отримав команду не голосувати».
Гриценко заявив, що не поділяє такої позиції, і якщо законопроект корисний, немає різниці, хто і від якої фракції його вніс.
Втім, політик не виключає, що його пропозиція скасувати податкову міліцію знову буде внесена у парламент … від Януковича.
Про це свідчить те, що з Адміністрації президента заявляють про бажання ліквідувати цю силову структуру.
«В них є такі плани. І я особисто переконаний – вони податкову міліцію ліквідують», - прокоментував Гриценко.
Він припустив, що тут є психологічний момент – влада не хоче підтримувати пропозицію Гриценка, представника опозиції.
«Вони хочуть, щоб це зробив Янукович, як свою власну ініціативу. Нехай зроблять так, але щоб воно було ліквідовано, – сказав Гриценко. – Для мене питання авторства не важливе».

Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100