Odessa DailyУкраина

Гриценко не вірить, що уряд запропонує якісний бюджет

trudyvl11

3 декабря 2010 в 11:35

napechatannie-grivni«Якісний бюджет не можливо розробити за кілька днів. Тому якісного бюджету не буде, а буде щось таке з вухами лобізму й намаганням просто звести статті, бубка до бубки», - вважає Анатолій Гриценко. Про це голова Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони, лідер партії «Громадянська позиція» заявив сьогодні в ефірі парламентського телеканалу.

«Ніхто ніяких якісних змін і не очікує. Бо коли влада говорить про реформи, це тільки якісь плани. Жодної реформи команда Януковича ще не розпочала», - констатував Гриценко, додавши, що єдину реформу – податкову – краще б і не починали.
Крім того, голова Комітету заявив, що бюджет буде не тільки поганим за змістом, але й нелегітимним по своєї суті.
«Зараз діє Бюджетний кодекс, який підписав Янукович Віктор Федорович. Згідно цього кодексу, бюджет наступного року можна планувати лише на тій податковій базі, яка була зафіксована на 15 липня. Тому все, що приймуть зараз, на цій новій базі, незаконно».
Втім, Гриценко погодився, що незаконним такий бюджет може визнати лише Конституційний суд. Який, за його словами, повністю підконтрольний владі.
«Конституційний суд, якщо треба, може рахувати 1+1=1, так вже було. Або заявити, що ми повертаємося до Конституції 96 року, або – до Конституції 36 року», - іронізує він.
Тому, зауважив Гриценко, визнати незаконність бюджету, яка є очевидною для будь-якого юриста, нема кому.

Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100