Odessa DailyМнения

Государство может не дать 1,6 млрд структурам Кауфмана и Грановского в связи с коррупцией

Odessa Daily

26 марта 2015 в 16:17
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

Правительство Украины может не дать 1,6 миллиардов гривен на реконструкцию взлетно-посадочной полосы фирме Кауфмана и Грановского, в связи с коррупцией во время конкурса на строительство и приватизации самого аэропорта, об этом говорили представители Министерства Инфраструктуры на очередной встрече с активистами общественной инициативы «Аэропорт НАШ».

Государство может не дать 1,6 млрд структурам Кауфмана и Грановского в связи с коррупцией

«Кауфман и Грановский это какие-то странные «инвесторы», сначала они бесплатно забрали у города аэропорт, набрали кредитов в залог городской собственность, а теперь требуют у государства денег на реконструкцию, ну чистая афера», - заявила активистка Яна Титаренко.
«Мы предоставили дополнительные факты, свидетельствующие о том, что фирма ООО «Спецремстрой», которая в разгар Евромайдана (26.12.2013) выиграла конкурс на строительство новой взлетной полосы в одесском аэропорту, имеет прямое отношение к так называемым «банкирам Януковича »- Борису Кауфману и Александру Грановскому», - заявил по итогам встречи активист общественной инициативы «Аэропорт НАШ» Игорь Христов.
«Согласно результатов торгов от 26.12.2013 ООО «Спецремстрой» должно за 1,6 млрд гривен, привлеченных Минифраструктуры под государственные гарантии, построить новую взлетную полосу. В материалах, которые мы передали министерству имеются доказательства того, что ООО «Спецремстрой» не имеет опыта в строительстве масштабных инфраструктурных проектов и может быть использована как «фирма-прокладка» для отмывания и хищения государственных денег людьми, которые помогали «Семье Януковича» грабить Украину.
Тем более, что ГФС уже открыто производство о хищении 8 миллионов гривен из бюджета другой подобной подставной фирмой Кауфмана и Грановского», - добавил другой участник общественной инициативы «Аэропорт НАШ» Андрей Перов.
«На встрече с делегацией из Одессы, представители Мининфраструктуры заверили в том, что в ближайшее время Гепрокуратурой могут быть обжалованы результаты торгов от 26.12.2013 и компания Кауфмана и Грановского не получит 1,6 млрд гривен», - заявил Игорь Христов.
Напомним, что 12 марта состоялось первая встреча общественников с заместителем Министра Инфраструктуры Владимиром Омеляном.
Текст обращения прилагается.

Міністру інфраструктури України
п. Пивоварському А. М.

Громадської ініціативи за повернення одеського аеропорту «Аеропорт НАШ».

Шановний Андрію Миколайовичу!

Громадська ініціатива «Аеропорт Наш», котра об’єднує небайдужих одеситів, що виступають за повернення одеського аеропорту у комунальну власність, звертається до Міністерства інфраструктури України з проханням перевірити діяльність ДП «Дирекція з будівництва Міжнародного аеропорту «Одеса» на предмет корупційних зв’язків керівництва ДП зі структурами, наближеними до так званих «банкірів Януковича», бізнесменів Бориса Кауфмана та Олександра Грановського.
Саме Бориса Кауфмана та Олександра Грановського вважають фактичними власниками компанії, котрій в 2011 році Одеською міською радою під тиском «Сім’ї» був подарований одеський аеропорт.
Саме цих бізнесменів вважають фактичними власниками компанії ТОВ «Спецрембуд», котра, за нашими переконаннями, незаконно визнана переможцем торгів «Роботи з реконструкції, будівництва аеродромного комплексу комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Одеса»» (результати торгів від 26.12.2013). І відповідно до результатів торгів – ТОВ «Спецрембуд», яка не має жодного досвіду у будівництві масштабних інфраструктурних проектів, отримає від держави 1,68 млрд. гривень на будівництво нової злітної смуги.
Таким чином наближені до «Сім’ї Януковича», бізнесмени Кауфман і Грановський не лише отримали у подарунок одеський аеропорт, а і за державні гроші, за гроші українських платників податків, та хочуть побудувати для свого аеропорту нову злітну смугу.
Активісти громадської ініціативи «Аеропорт Наш» вимагають від Міністерства інфраструктури України, котре відповідно до Постанови КМУ №930 від 18.12.2013 є головним розпорядником бюджетних коштів для реалізації проекту реконструкції та будівництва аеродромного комплексу Міжнародного аеропорту «Одеса» не допустити аби ті, хто обкрадав Україну разом з бандою Януковича, продовжували це робити не зважаючи на Революцію Гідності, на Небесну Сотню та на агресію Росії, де досі переховуються основні бізнес-партнери та бізнес-патрони Кауфмана та Грановського.
Громадська ініціатива «Аеропорт Наш» не проти будівництва нового аеродромного комплексу (злітної смуги) в одеському аеропорту. Ми виступаємо категорично проти того, аби на цьому «наживалися» структури наближені до Кауфмана і Грановського.
Ми вимагаємо від Міністерства інфраструктури України розглянути можливість оскарження результатів торгів від 26.12.2013 за якими ТОВ «Спецрембуд» за 1,6 млрд гривень має побудувати нову злітну смугу в одеському аеропорті. Ми переконані, що у Генпрокуратурі виявлять нові обставини справи та докази корупційної складової у визначенні переможця конкурсу і кошти українських платників податків не опиняться у кишенях Кауфмана і Грановського.

Метки: коррупция; обращение; кауфман; грановский; аэропорт наш

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100