Odessa DailyНовости

Дзеркало для підлітків та їх батьків

Odessa Daily

28 сентября 2024 в 17:03

В усьому світі прийнято виділяти окремий пласт творів мистецьтва саме для молоді та підлітків. Їх світ може захоплювати. А може дивувати, викликати непорозуміння та, навіть, відчуття катастрофи. Але мистецьтво, особливо театральне, може значно полегшити вирішення цієї проблеми.

Дзеркало для підлітків та їх батьків

 Прекрасну можливість для сучасного соціуму зрозуміти, чим живуть підлітки в наш час, дає прем'єрна постановка вистави "Дзеркало" від Кінотеатральної лабораторії Ілюзіон.

Автор п'єси - Алла Олешко. Тема твору дуже актуальна. Як то кажуть " на злобу дня". Адже не тільки самі діти, а і їхні батьки, педагоги та психологи щодня стикаються з залежністю молодої частини суспільства від соціальних мереж. Поведінка, яку диктують мережі, бентежить і турбує всіх. Це відбувається тому, що вона, фактично, стає атрибутом окремої молодiжної субкультури. А для дорослих частіше за все виглядає, як поведінка девіантна.

Зміст та сюжет "Дзеркала" оригінальний, дуже цікавий і не піддається короткому переказу. Це, майже, детектив з елементами трилера, а подекуди - з рисами хорору. (Загалом, тримаємо це в секреті.) Головне, що можно сказати безумовно - нудьгувати вам не доведеться.

Головний герой п'єси, Бодя, тихий, непримітний хлопець, завдяки соцмережам, мимоволі потрапляє в центр уваги своїх товаришів по навчанню в коледжі. Коло нього розвивається серьйозна інтрига з пошуком різноманітних яскравих вражень вiд контенту, який він начебто, постійно розміщає. Бодя відмовляється від його швидко зростаючої популярності, але нiхто йому не вірить. Це тримає глядача у напрузі до самого фіналу.

Алла Олешко демонструє глибоке знання психології підлітків, тонко підкреслює всі особливості їхнього віку, сфери мислення та почуттів. І це повною мірою виправдано. Коли діти досягають надзвичайно вразливого підліткового віку, так важливо знати, чим вони живуть.

Режисери вистави Роман Федосєєв та Дмитрий Олешко. Їх творчий тандем дозволив об'єднати індивідуальні таланти, здібності і професійний досвід митців та створити вiдмінне шоу для молоді та їх батьків.

Юні актори, зайняті в постановці, теж на висоті! Кожен з них проявляє та демонструє кращi акторські здібності: уважність, зосередженість на партнерах по сцені, необхідну живу емоційну реакцію та харизму, а також використання мови тіла.

В постановці прекрасна сучасна хореографія, гарні костюми, доречний музичний супровід та вражаюче світлове оформлення.

"Дзеркало" - це промовистий заклик до суспільства, розпачливий крик душі від команди творців вистави. Він закликає всіх нас серйозно подивитися на проблему самотності сучасних підлітків, їх зацикленості на віртуальному житті через брак цікавих подій у реальності. Щоб спробувати уникнути згубного впливу негативних персонажів з мережі на дітей, варто сходити всією сім'єю в Ілюзіон і подивитися "Дзеркало". Це буде цікаво, орігінально та корисно.

Маргарита Коробіцина.

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100