Odessa DailyУкраина

Скасувавши візовий режим для Євросоюзу, Україна вправі розраховувати на дзеркальний крок з боку ЄС – Гриценко

trudyvl11

11 декабря 2010 в 11:00

vizoviy-rejimВідносини між державами, міжнародними організаціями повинні бути дзеркальними, рівноправними. В цьому переконаний голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

Під час прес-конференції в «ІнтерМедіа консалтинг» народний депутат заявив: «Якщо Україна прибрала шлагбаум і відкрила свою територію, встановивши безвізовий режим, для країн Євросоюзу, то вона вправі розраховувати на такий самий дзеркальний крок з боку ЄС».
«Пройшло вже 5 років, а особливого бажання зробити цей крок я не бачу», - додав він.
Не бачить його, на думку Гриценка, мабуть, і Янукович. Так, за його словами, коли президент поїхав до Брюсселю у березні, багато говорили про те, що до кінця року буде введено безвізовий режим з Європою. Тепер про це вже не згадують.
«Ті обіцянки були лише ілюзією, - певен голова «Громадянської позиції». – Затвердили лише план дій і цей безвізовий режим може бути введено 2012 року чи навіть пізніше і то для певних категорій і для короткотермінових поїздок».
Саме тому, ще у своїй передвиборчій програмі Гриценко записав, що «Україна виконає вимоги ЄС щодо облаштування кордонів і митниць під європейські стандарти».
«Але якщо після того Євросоюз придумає якісь причини і не захоче відкривати свої кордони для українців, вважаю, буде справедливо скасувати безвізовий режим для ЄС. Це буде правильно», - наголосив голова «Громадянської позиції».

Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100