Odessa DailyНовости

До Дня Соборності України

Odessa Daily

22 января 2024 в 18:44

22 січня в Одесі відбулася ціла низка заходів, приурочених до 105-ї річниці Соборності України. Мабуть одні з найцікавіших були організовані Одеським краєзнавчим музеєм.

До Дня Соборності України

По перше, для всіх охочих Музей гостинно відкрив двері своєї експозиції «Степова Україна» на вул. Ланжеронівська, 24-а. По друге, спільно з ГО «Асоціація жінок України «Дія» на вул. Гаванна, 4 відбулася презентація арт-проєкту «Будь ласка, звільніть пташок!». Та відкриття у рамках артпроєкту виставки під назвою «Звільніть пташок!», яка буде працювати у музеї ще 2 тиждні.

Героями цього арт-проєкту є шестеро цивільних полонених, які дотепер перебувають у полоні: Сергій Цигіпа, Валентин Вигівський, Ірина Данилович, Наріман Джелялов, Різа Ізетов та Ірина Горобцова.

Проєкт розкриває всю драму полонених через образи пташок, що перебувають в неволі й можуть загинути без свідомої підтримки українців. Роботи представленні в найсучаснішому виді мистецтва – колаж. Авторка робіт Катерина Сита.

Підтримайти арт-проєкт прийшли жінки, діти та молодь. Крім цього, була підготовлена змістовна лекція «День Соборності очима музейного працівника», яку в ОНУБ ім. М. Грушевського прочитав заступник директора з наукової роботи Юрій Слюсар.

А ще до 105-ї річниці Соборності України був організований Інформаційно-просвітницький захід – публікація статей у форматі онлайн.

Таким чином одесити та усі охочі мешканці міста та жителі України змогли належним чином відзначити святкову дату в музеї. При цьому ті, хто не мав змоги прийти до музею особисто, і зараз мають змогу відвідати його Інформаційно-просвітницький захід.

Текст: Петро Канівець

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100