Odessa DailyНовости

День матері, як день пам'яті

Odessa Daily

13 мая 2024 в 21:37

12 травня Україна відзначала День Матері. А ветерани Обласної спілки офіцерів Україні спільно з Одеською спілкою ветеранів та інвалідів АТО відвідали матерів загиблих воїнів.

День матері, як день пам'яті

Святкування Дня Матері в Україні стало доброю традицією. Цього дня тисячі синів і доньок вітають своїх матерів, дарують бодай невеличкі подарунки та багаторазово говорять їм про свою любов.

Це робить матерів щасливими. Але є матері, яким у цей день стає особливо сумно. Це жінки, які втратили своїх дітей на війні. Вони гостро потребують підтримки та співпереживання.

Цю роль узяли на себе ветерани та побратими загиблих, а також члени громадських організацій, у яких вони перебували. Ветерани не залишили матерів у горі, а чим можуть допомагають пережити біль втрати, прожити її разом. «Крім психологічної підтримки ми пропонуємо і соціальну допомогу. Наприклад, допомагаємо зорієнтуватися, підказуємо, що робити. Супроводжуємо в разі потреби звернутися до відповідних державних установ, - розповів Володимир Ролинський (один із керівників Обласної спілки офіцерів). - Для нас було особливо важливо відвідати матерів хлопців, які віддали своє життя за батьківщину, у День Матері. Ми зібрали для них невеличкі подарунки, взяли малюнки наших дітей, звісно, квіти, і привітали матерів. Так ми висловили їм свою любов, повагу та вдячність. Ми завжди будемо поруч із ними. Скільки зможемо».

Така робота - чудовий приклад віддання данини пам'яті, прояву поваги та турботи про матерів. Дай Боже, щоб їх очі не втратили можливість світитися радістю завжди.

Текст: Петро Канівець.

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100