Odessa DailyНовости

Бравісімо «Bel Canto»!

Odessa Daily

3 октября 2022 в 00:52

Міжнародний день музики в Одесі – завжди свято. Однією з найяскравіших подій цього року стало відкриття нового сезону у Музично-літературному салоні «Bel Canto». Автором ідеї, натхненником та керівником проекту є чудова Юліанна Панченко. Багато років її музичні проекти користуються великою популярністю та заслуженою любов'ю одеситов.

Бравісімо «Bel Canto»!

1 жовтня жовтня у галереї Літературного музею салон «Bel Canto» гостинно відчинив свої двері перед справжніми поціновувачами високого співу з програмою «Парад оперних дуетів». Прозвучали найпопулярніші дуети зі світових опер.

Вела концерт прекрасна, широко ерудована та напрочуд органічна Катерина Єргєєва. Це був чудовий вечір віртуозного співу. Справді, світового рівня. У ньому взяли участь володарі дивовижних вокальних даних, професіонали своєї справи та поряд з цим чудові артисти:

— заслужена артистка України, солістка ансамблю «Чайка» Одеської обласної Філармонії Лілія Давиденко (мецо-сопрано);

- солістка світової оперної сцени Ганна Шафажинська (драматичне сопрано), володарка унікального голосу, одна з найвідоміших у світі одеситок;

— соліст світової оперної сцени Леонід Шошин (тенор), який чудово володіє, на мій погляд, технікою плавного переходу від звуку до звуку;

— соліст Одеського національного театру Опери та Балету Олексій Грузін (баритон), який вирізняється красивим і насиченим забарвленням звуку.

— носій неповторної акторської харизми Лауреат акторської харизми Лауреат міжнародних конкурсів Ксенія Бахчалова (сопрано), - Лауреат міжнародних конкурсів Андрій Майборода (бас), що вражає невимушеним звуковидобуванням. - Солістка Одеського національного театру Опери та Балета Заріна Довга (мецо-сопрано);

– лауреат міжнародних конкурсів Максим Харламов (баритон).

Кожен учасник унікальний та неповторний. Кожен показав вирівняність голосу у всіх регістрах, легкість звукознавства, особливо у технічно рухливих та витончених місцях мелодійного малюнка.

Безперечно, в концерті взяла участь і керівник проекту Лауреат міжнародних конкурсів Юліанна Панченко (сопрано). А на завершення концерту на неї чекала нагорода - вручення Указу Президента про присвоєння почесного звання «Заслуженої артистки України». Наказ та відповідний знак урочисто вручила Заслужений діяч мистецтв України, професор Одеської музичної академії Ганна Джулай Герега.

Це стало великим сюрпризом та по-справжньому радісною подією для всіх учасників концерту, колег, почесних гостей та шанувальників її таланту Юліанни. Довго не вщухали гучні оплески, як знак захоплення та щирого визнання публіки.

Високий спів – висока краса. Краса врятує світ. Істина, яка не потребує доказів. БРАВІСІМО "Bel Canto»!

Текст: Маргарита Коробiцина

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100