Odessa DailyУкраина

Гриценко: Боротьба з хабарництвом сьогодні – символічні кроки, за якими ховається безвідповідальність людей, що крадуть мільярди

trudyvl11

15 ноября 2010 в 15:55

vzyatka«Коли я чую, що сьогодні притягують до відповідальності урядовців з минулого складу Кабміну – Турчинова, Луценка, Данилишина, - і, не зважаючи на вкрадені вже чинною владою мільярди, затримують людей «третього рівня» за хабарі у 50 тисяч доларів, це свідчить про вибіркове застосування закону», - вважає голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.
В ефірі програми «Час» на «5» каналі народний депутат нагадав, що, за словами Януковича і Азарова, сьогодні близько 20% бюджетних коштів розкрадають. І робить це вже нинішній уряд.
«На митниці, в податковій, в судовій системі зараз крадуть мільярди, але за це не притягують до відповідальності. Так само не всі справи з тих, що заводять на хабарників, доводяться до суду», - зазначив Гриценко.
Голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони нагадав, що, коли на хабарі у 100 тисяч доларів упіймали колишнього першого заступника керівника НАК «Надра України» Ігоря Квятковського, за два місяці Печерський суд тихенько прийняв рішення про відсутність складу злочину.
«Тому боротьба з хабарництвом сьогодні – це скоріше символічні кроки, за якими ховається безвідповідальність людей, що крадуть мільярди», - заявив голова «Громадянської позиції».
На переконання Гриценка, у депутатському корпусі в усіх фракціях є чимало людей, які мали безпосереднє відношення до дерибану понад 100 млрд. грн. за схемами рефінансування банків.
«Так само є й люди, що були задіяні в багатомільярдних втратах для країни через Тендерну палату та РосУкрЕнерго. Тому давно вже треба було внести подання про зняття з них недоторканості та притягнення до відповідальності. Однак ніхто такі подання не вносив ні за Ющенка, ні за Януковича», - розповів народний депутат.
«Враховуючи все вищезазначене, те, що на хабарі у 50 тисяч доларів затримали керівника та представників державної інспекції по контролю за цінами у Київській області, виглядає не як боротьба з корупцією, а як зведення рахунків когось з кимось», - підкреслив Гриценко.

Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100