Odessa DailyНовости

І знову Цирк запалює вогні!

Odessa Daily

21 февраля 2023 в 21:36

Після вимушеної тривалої перерви, довжиною майже рік, Одеський цирк гостинно відчинив свої двері. З новою програмою "Весняний карнавал" на арені виступає збірна трупа артистів із різних міст України.

І знову Цирк запалює вогні!

Постановка яскрава, святкова, цікава і водночас складна за змістом трюків. Давно не було такої цікавої професійної циркової програми. У ній є все, що потрібно для свята. багато музики і яскравих вогнів, орекестр, в піджаках, що відсвiчують сріблом, повітряні гімнасти, від яких захоплює дух, веселі клоуни, жонглери, канатоходець, дресировані звірятка і, звичайно, фокусник. Крім того, програма інтерактивна – у кількох номерах діти запрошуються до участі у діях артистів.

Існує думка, що зараз не час розважатися та веселитися, що це не доречно в наших умовах між тривогами та блекаутом. Проте, під час воєнного стану ніхто з цивільних осіб (мирне населення загалом) не може довго жити у постійному стресі. Особливо – діти. Для збереження душевної рівноваги їм просто необхідно відволікатися від тривоги, страхів, перемагати схильність до панічного настрою, перемикати увагу на щось гарне, радісне та веселе.

І таку можливість дає "Весняний карнавал".

З питанням про те, які враження від програми, я звернулася до маленьких та дорослих глядачів. І ось що вони відповіли.

Оксана, 6 років: "Дуже гнучкі гімнасти та гарні танцюристи. Веселі клоуни та жонглер. У нього кульки не падають, як у дітей. Здорово."

Петро, 5 років: "Ми прийшли в цирк з бабулею. Я ще ніколи не був у цирку. Мені дуже сподобалося. Найбільше – дресовані котики. У мене теж удома є веселий котик. І фокусник сподобався. Я б із ним виступив."

Галя, 5,5 років:" Там був канатоходець. Я за нього дуже переживала. І мама теж. Вона весь час ойкала, поки він не спустився. Він крутий. "

Галина, бабуся 2-х онуків:" Мені дуже сподобався виступ дресирувальника поні. Наче наш український пастух вийшов у поле з кіньми. Гарний номер. Взагалі, було багато цікавого!"

Дійсно, цирк дає глядачеві те, що допомагає всім нам переносити тягар воєнного часу – гумор та гарний настрій. Він вносить у наше життя відчуття свята. А, як особливий вид мистецтва, застосовує дуже виразні засоби – трюк та ексцентрику, які навряд чи побачиш в іншому місці. На арені цирку артисти демонструють сміливість, спритність, силу і дива відваги, недоступні звичайній людині у повсякденному житті. Це вражає дорослих та окрилює дітей. Психологи та педагоги зазначають, що цирк не лише допомагає розширити звичні рамки свідомості, він дозволяє відкрити у дитині прагнення досконалості та сформувати нові мрії. А досвідчені клоуни можуть розбурхати і залучити до спілкування навіть саму сором'язливу дитину.

Як зазначила мати 3-х дітей, Ольга: " Нам не вистачало цирку. Прекрасна святкова програма. А фінал, вихід усіх артистів та остання пісня - про Україну зворушили до сліз. Взагалі дуже добре, що знову можна ходити з дітьми в цирк».

Здається, що нова програма "Весняний карнавал" з його сюрпризами та весняним настроєм насичує спрагу глядача до дива. А, головне, дарує позитивну емоційну підтримку. Мабуть, одеситам та гостям міста, варто завiтати на вогні Одеського цирку.

Текст: Маргарита Коробіцина

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100