Odessa DailyБизнес

Виталий Оплачко:

Odessa Daily

27 ноября 2018 в 10:07

Пока вы там воюете, мы опять легализуем эко-взятки через Совет Министров. Зловонная схема на сотни тысяч долларов ежегодно существовала с младых ногтей украинской власти.

Виталий Оплачко:

Пару лет назад в борьбе за "правое дело" чудом удалось убрать "экологов по вызову" от корыта. И "не было никогда и вот опять." О Работневе можно говорить всякое, но предмет он знает не по наслышке, как я убедился в свое время. Делаю перепост его точки зрения для всех, заинтересованных профессионалов:

"Vladimir Rabotnyov У 2002 році було зроблено "рішучій" крок на шляху впровадження корупційної схеми "контролю" ізольованого баласту (29.03.2002, зміни до Правил охорони внутрішніх морських вод і територіального моря від забруднення та засмічення). Без погодження Мінтрансу, навіть за його активною протидією, КМУ прийняло розроблену й протиснуту, не боюсь цього слова, Мінекології нову редакцію Правил. Українське ноу-хау: аналіз ізольованого баласту на вміст заліза з впровадженням ПДК 0,05 мг/л!!!! У той час для питної води - 0,3 мг/л! Ще коментар потрібен? Чи достатньо? ЄДИНА країна у Світі, що здійснювала фізико-хімічний аналіз ізольованого баласту - морської води, яка не має КОНСТРУКТИВНОЇ можливості забруднення на судні.
Не став постить цю маячню, але зараз відбувається достатньо цікава процедура "проштовхування" еко-аналізаторів на борт судна через «Порядок взаємодії адміністрації морських портів та центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, із забезпечення дотримання законодавства про охорону навколишнього природного середовища у разі виявлення випадків скидання суднами (плавзасобами) забруднюючих речовин у межах акваторії порту» (пункт 9 частини першої статті 15 Закону про морські порти України). Це треба додуматися: у законопроект про спрощення контролю на кордоні («Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму "єдиного вікна" та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України», 2018 р.) втулити норму, яка в обхід офіційної морської влади країни прокладає через АМПУ зелену стежку для екологів для відбору проб і штрафів за скидання ізольованого баласту!
Поки процедура не затверджена – але близько до того.

Источник: www.facebook.com

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100