Odessa DailyМненияПорошенко и другие проблемы Украины

Там і рай, де хліба край (с)

Odessa Daily

13 марта 2019 в 10:46
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

У той час, як країну сколихнуло розслідування, що викриває мільйонні оборудки в Укроборонпромі, звісно, маленькі крадіжки залишаються поза увагою суспільства.

Але очевидним є те, що там, де крадуть на хлібі, будуть красти на зброї. Причому цинізм і великої, і малої наживи абсолютно однаковий. Одні крадуть під час війни, нехтуючи життями наших солдат, інші «мутять» на дітях, монетизуючи майбутнє вже зараз. От тільки майбутнє – наше, а гроші – вже ні.

Так, йдеться про хліб, у буквальному сенсі. Як заробити собі на маселко, а можливо навіть з ікрою? Алгоритм дуже простий. Навіщо вигадувати велосипед, якщо найпримітивніші «схематози» працюють як годинник?

Отже, укладаєш договір на постачання хлібу до дитячого навчального закладу на загальну суму 199 тисяч (знайома історія, правда? Адже в цьому випадку ніякого тендеру і постачальником є той, на кого карта ляже).

Пересічна вартість булки хлібу у продуктових крамницях складає приблизно 14 гривень. Але дитячий заклад отримує булку хліба за ціною 27.80, тобто майже вдвічі дорожче.

Звісно, відділ освіти, молоді та спорту Лиманської районної держадміністрації (колишній Комінтернівський район) Одеської області живе на іншій планеті і просто не в курсі, скільки коштує в магазинах хліб. Тільки цим можна пояснити факт заключення договору на постачання хлібу за вартістю, що майже вдвічі завищена. Ну або іншу причину придумайте самі.

На фото керівник відділу освіти, молоді та спорту Лиманської районної держадміністрації Харламбова В.А.

Ну і чим можна пояснити той факт, що в інших закладах закуповують хліб за стандартною ціною, теж придумайте самі.

В цій історії немає ніяких таємних інсайдів і все можна знайти у відкритому доступі.

Цікаво те, що зазвичай держслужба вважається вкрай неприбутковою, але лише в тих випадках, коли ти просто не вмієш "неприбутки" перетворювати на прибутки.

Якщо ви думаєте, що це єдиний випадок у фінансовій діяльності відділу освіти, молоді та спорту Лиманської районної держадміністрації, який викликає питання, то ви помиляєтесь. Є цікаві моменти у закупівлі деревини для опалення, а також нещодавно був цікавий випадок із закупівлею акустичної техніки для дитячого центру творчості, яка мала бути новою, але чомусь виявилася не такою вже і новою. Ось так, з миру по нитці.

Розумієте, дорогі співвітчизники, коли ви плачете, що Гладковський-джуніор вкрав у вас мільйони на зброї, спитайте себе, чи не все це починається з того, що хтось інший спочатку вкрав у вашої дитини на булці хлібу.

Олена Добровольська (https://enigma.ua/users/olena_dobrovolska)

Источник: enigma.ua (https://enigma.ua/articles/tam-i-ray-de-khliba-kray-s)