Odessa DailyМненияПобеда Зеленского. Что дальше?

Sergiy Rachinsky: О госфинансировании партий

Odessa Daily

3 октября 2019 в 15:08
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

Позиция известного украинского журналиста Сергея Рачинского по поводу отмены госфинансирования политических партий. Взято с его Телеграмм канала

Sergiy Rachinsky: О госфинансировании партий

Власне, непарламентські і парламентські партії нічим не відрізняються. Це фіктивні організації, які створююься в чисто бюрократичний спосіб на виконання формальних вимог закону про вибори. Зрозуміло, що ніякої політичної партії "Слуга народу" не існує. Як і партії Порошенка - ЄС. Голос - ще одна фіктивна партія, як і АБВГДзЖ.

В Україні немає підстав для існування партій, тому що вся влада, вплив, і майже вся власність сконцентровані в державі (бо держава і визначає власність і контролює її). Поза державою не існує політичних інтересів, тому що не існує незалежних від держави впливових людей, інтереси яких відмінні від інтересів влади. Практично всі впливові люди в Україні стають "впливовими" тільки, коли вони частина держави. Про це свідчить рейтинг впливових людей, який складають медіа. Навіть олігархи існують тільки тому, що отримують гроші з держави. Вони не мають незалежної ринкової "ваги", як багаті люди на Заході.

Отже, підтримка партій, це просто ще один спосіб пиляння держбюджету. І було б дивно, якби ті, хто переміг у цих щурячих перегонах, поділилися б з тими, хто програв.