Odessa DailyМненияПорошенко и другие проблемы Украины

Олег Михайлик: После операции

Odessa Daily

15 января 2019 в 12:26
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

Доброго дня, мої друзі! Навіть я ще в катетерах, але температура трохи спала. Тому вирішив одразу написати для тих, хто за мене переживає та хвилюється. Приємно виявилось, що таких людей дуже багато.

Олег Михайлик: После операции

Трохи про саму операцію. Вона виявилась дійсно набагато складнішою, ніж ми в Україні та лікарі в Німеччині попередньо очікували. 
Куля була дуже глибоко в тканині легені та ще прикрита аортою. Саме цю аорту куля розірвала після пострілу, причинивши мені велику втрату крові та клінічну смерть. 
Тому німецьким лікарям довелось вскривати груду клітину та видалити частину легені разом з кулею. А операція тривала замість запланованих 2-х годин майже 5 (!).
Зараз вже все добре. Але мені доведеться залишитися в клініці в Мюнхені на довше. 

Ще раз маю дякувати тим одеським лікарям, які врятували мені життя та реанімували. Після операції я ще раз зрозумів, що тільки їх професіоналізм зробив зі мною яскраве чудо. Надавши мені можливість жити далі. 
Ці одеські лікарі від мене назавжди отримувати тільки величезну шану та повагу. 

Великі питання в мене й не тільки в мене, були, є й будуть до українських правоохоронців. Це повний жах, сором та відвертий саботаж з їх боку щодо виконання своїх прямих обов'язків. Я не знаю, чому ми маємо їх утримувати, коли вони поводять себе, як вороги нашої держави України та самих українців?! 

Саме тому я маю сьогодні знаходиться тут, в Німеччині, під наглядом німецьких лікарів та в очікуванні експертизи кулі німецьким правоохоронцями.

Я змушений бути в тому числі й тому, що не довіряю українським правоохоронцям. Як і багато хто з вас обгрунтовано не вірять, не довіряють їм.

Але якби не було б тих, хто за мене боровся та мені допомогав, я б не мав такої важливості зробити операцію в Німеччині в одному з найкращих шпиталів. Тяжко, але безпечно для мого життя.
Це трапилось тільки тому, що кожей з вас боровся за мене, як міг. За що буду дякувати вам при кожній нагоді.

Як це навіть могло таке зі мною, пересічною, майже нікому невідомою людиною трапитись?
1. Тому що Німеччина – це правильно у прямому та переносному сенсі. Саме Уряд Німеччини люб'язно зголосився оплатити операцію по вилучено кулі та проведення експертизи. Ці витрати дуже суттєві. 
2. Тому що у Німеччині виявилися друзі, які мені дуже допомогли організаційно та змогли домовитися з клінікою. Й продувжують мене підтримувати зараз. 
3. Тому що я довіряю німецьким правоохоронцям. А українським навпаки. Ви всі бачили цей міжнародний скандал та сором. 
4. Тому що операція виявилася складнішою, ніж мені її передбачали в Україні. Я навіть не хочу робити припущення про те, якби вона проходила в Україні та скільки б вона мені коштувала з українською "безкоштовною" медициною. 
5. Тому що я хочу Закону, правди та справедливості в Україні. Не тільки для себе. Для всіх та кожного! Задля цього я готовий йти на край землі, якщо цієї правди та справедливісті в Україні зараз не знайти.

Та ця правда та справедливість потрібна не тільки мені одному. Вона потрібна усім нам, хто не біжить за кордон, хто планує й далі жити в Україні, хто готовий за це боротися. 

Справедливість є! Нажаль, українці не німці. Тому ми повинні за неї запекла боротися. Навіть ризикуючи своїм життям. Я це трапилось зі мною. 

Декілька фото спеціально для усіх моїх друзів. Не дуже критикуйте, бо це не найкращий мій вигляд. :-) Я в порядку. Стомлений, але й досі не зломлений. 
Фото робила моя дружина, якій я дуже вдячний, що вона завжди поряд.
Все буде добре. 
Все буде справедлива Україна!

Источник: www.facebook.com (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=181168879526275&set=a.104393797203784&type=3&theater)