Odessa DailyНовости

Одесские активисты выразили недоверие правоохранителям

Odessa Daily

18 августа 2018 в 18:34

«НЕ МОЖЕТЕ ЗАХИСТИТИ – ІДІТЬ ГЕТЬ!» Под таким лозунгом более двухсот одесситов пришли 16 августа к Главному Управлению Национальной полиции в Одесской области, чтобы выразить свое неприятие бездеятельностью, а в ряде случаев, по мнению активистов, неправомерными действиями правоохранителей.

Одесские активисты выразили недоверие правоохранителям

Вот что пишет на своей странице в Facebook участница акции Алина Радченко: «Одесити вимагають відставки керівника ГУНП Одеської обл Дмитра Головіна і голови прокурора Одеської обл. Олега Жученка. Бездіяльність поліції, а вірніше злочинна співпраця з злочинною бандою, яка захопила Одесу, обурює усіх. Розслідування нападів на громадських діячів саботується».

Постояв без ответа под окнами ГУ НП, протестующие пошли к прокуратуре, перекрыв движение по Пушкинской. Алина Радченко: «У колоні бачу людей з сумнозвісного Гагарінського плато і батьків дітей, які постраждали у таборі Вікторія. І Головін, і Жученко відмовились вийти до людей. Останнє фото - вікна Головіна, єдині вікна у будівлі, закриті жалюзі, щоб не вгадати чи є хтось у кабінеті».

И, вдобавок, сочная зарисовка от участника акции активиста Сергея Стерненко:

«Сьогодні на акції під ГУНП Одещини, котру проводили у зв‘язку з тотальним беззаконням в поліції, між собою спілкувались два співробітника.

Один питає у другого:

- А чьо оні прішлі? Шо хотят?

- Та х*й іх знаєт. Паарут сєбє і уйдут.

По-моєму це сама влучна ілюстрація ставлення системи до громадян.

Вони вдягли форму не для охорони закону, а щоб «рєшать вопроси». А тут ще й якісь активісти ходять, і нормальним пацанам заважають заробляти.

Все як і раніше. Ніби не було Майдану, крові, мільйонів обурених. Для них нічого не змінилось. Правила гри ті самі. Закон — ніщо. Влада криміналітету — все.

Для повстання не потрібен буде зовнішній вплив чи внутрішні революційні сили. Депутати, лимонні міністри та президент самі ведуть країну до критичного стану».