Odessa DailyМненияПорошенко и другие проблемы Украины

Лєна Чиченіна: Я дивлюсь на кінопроцеси в Росіі і на ті ж процеси у нас...

Odessa Daily

12 декабря 2018 в 12:34
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

Два слова про «український список Шиндлера», який багато людей чогось хочуть Петро Олексійович, батько наш, заявив, що «непогано було б зняти пару стрічок про українську помісну церкву».

Лєна Чиченіна: Я дивлюсь на кінопроцеси в Росіі і на ті ж процеси у нас...

І знімуть. Чекайте на наступних пітчингах море проектів про це. Так само, як на минулий патріопітчинг принесли багато проектів про поліцію. Усе тому, що у «критеріях патріотичного кіно» Мінкульт вказав зокрема «формування довіри до правоохоронних органів» Ці критерії потім зачмирили і відмінили, але всі натяк зрозуміли.

Я дивлюсь на кінопроцеси в росіі і на ті ж процеси у нас. І бачу море спільного. Особливо, в сенсі ідеологічному. Патріотичне кіно, опять же. Знімають агітки. В авторів небаченого рівня самоцензура. І не на порожньому місці.

Фільм про Голодомор з досить цікавим і неоднозначним героєм не пройшов пітчинг. І майже всі розуміли, що не пройде. Думаєте, що в сюжеті заперечується геноцид українців? Чи применшується ця трагедія? Чи хтось із Миротворця в головних ролях?

Ні. Просто головний герой - український комуніст, який брав участь в організації Голодомору, в якийсь момент отямився і почав намагатися хоч щось виправити.

Це виявилося не патріотично.

Спілберг міг зняти «Список Шиндлера», а ми схожу історію - ні. Сильно складно, нема прямого посилу, глядач ше візьме і розгубиться. Комуняка має бути падлюкою до кінця. Єто раз. Ну і показувати як одна людина може щось змінити - теж не можна. Ну бо глядачі подумають, шо справді може.

Таваріщі, ми справді йдемо не туди. Мені навіть страшно дивитись, куди ми йдемо. Бо це знов совок, ми просто копіюємо росіян. Не розумію лиш - це типу контрпропаганда чи люди справді не розуміють цієї схожості? У нас теж Мединський головного мозку?

Багато росіян і багато українців критикують своє кіно за одне і те саме - пропаганда, хороші-хороші наші і погані-погані їхні. Смієтесь над «Кримським мостом»? Ну добре посміятись.

Так от, якщо наступного разу якась із українських стрічок вам здасться недостатньо розумною і шо вас тримають за ідіотів - вам не здасться.

І це дуже абідна. Я сама чула стільки крутих історій, які навіть не починають розробляти. Бо нема сенсу.

Источник: www.facebook.com

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100