Odessa DailyНовости

Кивалов приобрел золотые прииски в Казахстане

Odessa Daily

10 марта 2015 в 10:45

Ківалов придбав золоті копальні у Казахстані. Про це ІНФОРМАТОРу повідомили конфіденційні джерела у Верховній Раді та у Казахстані

Кивалов приобрел золотые прииски в Казахстане

Акбокай, Суздальське, Майкін, Жолимбет, Аксу, Бестюбе, Васильківське та Варваринське. Це назви населених пунктів Казахстану, у яких Сергій Ківалов придбав собі вісім золотих копалень.

Люди, які тут видобувають тут золото живуть у нелюдських умовах. Оплата праці на подібних “виробництвах” мінімальна – мішок золотої руди коштує близько тисячі тенге – це майже 5 американських доларів. У середньому на це може піти кілька днів важкої висотуючої сили праці. А може і більше. Але діватись робітникам нікуди – на сотні кілометрів навколо іншої роботи тут немає.

Населені пункти навколо названих об’єктів на десятки кілометрів навколо розвалені, наче війна по них прокотилась. Суцільна зруйнована промзона, яка нагадує закинуту Прип’ять. Тому харчовий раціон для працівників ківаловських шахт бідний. Копають під загрозою постійних завалів, їдять те, що привозять за космічні ціни. Все як на Донбасі, в копанках…

Ці золотоносні родовища – одні з найбагатших і найдавніших у світі. Родовища розробляли ще скіфи понад 2,5 тисячоліття тому. Але тепер тут володарюють інші господарі. Майже усім золотом Казахстану володіє лондонська компанія “Казахголд” (KazakhGold) та його дочірнє підприємство АТ “Гірничо-металургійний концерн “КазахАлтин”. Активи цих компаній постійно продаються, але навіть недовге володіння золотими копальнями дозволяє казково озолотитись. Навіть попри те, що керівна та середня ланка підприємств краде золото у крупних розмірах.

Власниками KazakhGold є скандальна родина Асаубаєвих. Їх активна діяльність призвела до гучних міжнародних скандалів з британськими та російськими золотовидобувальними корпораціями. Золотих магнатів Казахстану звинувачують у шахрайстві в особливо великих розмірах. Попри це, з ними уклав прибуткові угоди громадянин України, якого також звинувачували у численних шахрайствах.

Як Сергій Ківалов вийшов на Асаубаєвих і став власником золотих копалень у Казахстані наразі невідомо. Вочевидь, крім дружби із Путіним та селебритіс Росії важливу роль тут відіграли старі зв’язки Сергія Васильовича. Нагадаємо, що донька Сергія Ківалова, Тетяна Сергіївна, народилась у Кустанаї у лютому 1976 р. Вочевидь, одіозний корупціонер активізував старі контакти.

Але як би там не було, відкритим залишається питання: чи буде Сергій Васильович Ківалов вказувати у декларації про доходи справжній розмір своїх реальних статків і прибутки від золотих копалень у Казахстані. Адже це мільйони доларів на рік. Принаймні, будемо на це щиро сподіватися. Адже наш новий президент оголосив, що відтепер ми всі живемо по-новому, а над одіозними регіоналами та копупціонерами дамокловим мечем висить загроза люстрації. Якщо і не законної, то народної, сміттєвої. То ж, будемо чекати на цікаві розповіді пана Ківалова про древні скіфські копальні.

Вакула
для ІНФОРМАТОРа

Источник: www.informator.su (http://www.informator.su/kivalov-prydbav-zoloti-kopalni-u-kazahstani/)

Метки: Казахстан; кивалов; золото; шахты