Odessa DailyМненияПобеда Зеленского. Что дальше?

Игорь Бычков: О депутатской неприкосновенности

Odessa Daily

10 августа 2019 в 10:38
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

Я не став депутатом ВР України, тому можу собі дозволити говорити те, що думаю і зараз скажу річ можливо не популярну у нашому суспільстві : я проти скасування депутатської недоторканності для депутатів ВРУ!

Игорь Бычков: О депутатской неприкосновенности

Чому? Імунітет, це захисний інструмент для депутата,особливо для депутата який знаходиться в опозиції до влади, інакше владі легко давити на "чужих" депутатів, а можливо і "своїх" у тому числі.

Уявіть, ви підготували законопроект якій комусь у владі не подобається, на завтра, а сьогодні вас беруть і затримують ( за перехід вулиці на червоне світло, чи по якому завгодно іншому привіду), а після завтра відпускають і навіть вибачаються, мовляв помилились! І що?! Законопроект ви не подали!

Сітуація умовна, але принцип той самий.
Тому ,на мій погляд,депутатська недоторканність повинна бути, але:
по - перше, вона повинна мати певні обмеження (напишу нижче);
по - друге, повинна бути чітка , проста і дієва процедура зняття цієї недоторканості.

В Австралії, Великобританії, Іспанії, Ірландії, Мальті та Канаді недоторканність розповсюджується лише на цивільні справи; в Австрії, Німеччині, Латвії та Словаччині на цивільні та адміністративні правопорушення; в Молдові на усі правопорушення, окрім спеціально визначених законом. 
Депутатська недоторканність в країнах ЄС та в США покликана захистити народних обранців від впливу на їхню професійну діяльність.
Зазвичай імунітет обмежений та знімається в разі кримінального провадження проти депутата або його затримання на місці злочину.

Источник: www.facebook.com

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100