Odessa DailyМненияВыборы Президента Украины 2019

Громадянська позиція: В Одеській області почалася масштабна прихована скупка голосів виборців

Odessa Daily

27 января 2019 в 15:00
Текст опубликован в разделе «Мнения». Позиция редакции может не совпадать с убеждениями автора.

У смт Цебрикове Великомихайлівського району Одеської області проходить безпрецедентний підкуп виборців під виглядом соціальної допомоги населенню. Обурення людей посилює те, що це походить від імені голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова.

Громадянська позиція: В Одеській області почалася масштабна прихована скупка голосів виборців

Зокрема, бюджетникам пропонується заповнити лист заяви на ім'я голови ОДА з проханням видати соціальну допомогу відповідно до пункту 1.24 обласної комплексної програми на 2018-2020 рр. «Програма соціальної допомоги населенню», затверджену Одеською обласною радою від 21 грудня 2017 року №578-VII (зі змінами).

Вказується, що матеріальну допомогу потрібно надіслати поштовим переказом за адресою. Причому, суму допомоги і адреса прохач повинен вказати сам. Але, потенційним володарями грошей рекомедуется вказувати не більше 1000 грн. Робиться це під зобов'язання віддати свій голос за кандидата в Президенти України Петра Порошенка.
За деякими селами вже складені списки прохачів, чисельністю до 600 чоловік в кожному.
Ситуація в Одеській області за своєю цинічністю безпрецедентна! Це не тільки нахабна спроба знехтування демократії, це не що інше як надруга над пам'яттю Небесної Сотні, чергова зрада Революції Переваги, надруга над прагненням мільйонів українців жити в справедливому демократичному суспільстві, де всі рівні перед Законом не дивлячись на соціальний або політичний статус людини.
Більш того, це не що інше як привід для підриву віри зарубіжних партнерів України в нас, як народ, який відстоює європейські цінності, але це і привід для наших ворогів і недругів говорити про нашу країну, яка не відбулася як держава.
Сьогодні недовіру жителів Одеської області до центральних органів влади состоявляет майже 90%. Цифра катастрофічна.
З таким рівнем недовіри неможливо говорити про включення людей в творчі соціальні та економічні процеси, які так необхідні нашій державі. Без цього відродження нашої держави просто неможливо. Крім цього, високий рівень недовіри блокує у громадян бачення майбутнього нашої країни, робить його життя непрогнозованою і непередбачуваною, підштовхує до еміграції. А втрата людського капіталу не заповнюється ні за рік, ні за два. На це потрібні десятиліття.
Тому ми звертаємось до всіх учасників виборчого процесу засудити факт підкупу виборців і об'єднатися в справі щодо запобігання спроб фальсифікації виборів і для протидействие адміністративного ресурсу. Всі ми несемо відповідальність перед громадянами нашої країни за забезпечення чесних, прозорих і демократичних виборів в Україні! Це єдиний шлях до повернення довіри населення до центральної влади, а також до процвітання держави Україна.

Источник: m.facebook.com

Odessa Daily


Комментарии посетителей сайта


Rambler's Top100